Με αμείωτη ένταση μαίνεται η φωτιά στο Λουτράκι Κορινθίας, όπου παρανάλωμα του πυρός έγιναν από νωρίς το μεσημέρι εκτός από δασικές εκτάσεις και πολλές κατοικίες.

Όπως μετέδωσε η δημοσιογράφος της ΕΡΤ Πέγκη Μπρούσαλη η φωτιά που ξέσπασε γύρω στις 2:30 το μεσημέρι επεκτάθηκε πάρα πολύ γρήγορα εξαιτίας των πολύ δυνατών ανέμων καίγοντας τεράστιες εκτάσεις αλλά και οικίες που δεν γλίτωσαν από την μανία της φωτιάς.

Αυτή την ώρα υπάρχουν αναζωπυρώσεις στη φωτιά που είναι σε εξέλιξη, δεν έχει αλλάξει κάτι με τις ισχυρές δυνάμεις να συνεχίζουν να προσπαθούν την κατάσβεση της. Οι κάτοικοι της περιοχής κατά τα φαινόμενα θα ξενυχτήσουν καθώς βλέπουν από παντού να ξεπηδούν φλόγες είτε μέσα από το δάσος της περιοχής είτε από τα γύρω από τους γύρω οικισμούς.

Προβληματίζει ο οικισμός του Αγ. Χαραλάμπους

O οικισμός του Αγίου Χαραλάμπους το Καλαμάκι Λουτρακίου προβληματίζει περισσότερο τις πυροσβεστικές  δυνάμεις στο οποίο εστιάζουν αυτή την στιγμή το ενδιαφέρον τους καθώς υπάρχουν σε πολύ μεγάλη έκταση «καντηλάκια», ενώ από κάτω υπάρχουν σπίτια υπάρχει οικισμός και έχουν γίνει προσπάθειες για την απομάκρυνση όλων των κατοίκων. Ο κίνδυνος για τον οικισμό έχει αποσοβηθεί.

Όπως μετέδωσε ο δημοσιογράφος της ΕΡΤ Μιχάλης Βασιλάκης υπάρχουν επι τόπου ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις, ενώ με το τελευταίο φως της ημέρας έγιναν οι τελευταίες ρίψεις από πέντε αεροσκάφη και πέντε ελικόπτερα τα οποία επιχειρούσαν από νωρίς.

Υπάρχει μια ιδιαιτερότητα στην περιοχή εξαιτίας του ανάγλυφου στο συγκεκριμένο σημείο στο οποίο δεν υπάρχει εύκολη πρόσβαση από τα επίγεια πυροσβεστικά μέσα, τα οποία είναι αναγκασμένα να περιμένουν την φωτιά να πλησιάσει για να μπορούν να επιχειρήσουν.

Στην πυροσβεστική υπηρεσία επικρατεί συγκρατημένη αισιοδοξία καθώς οι άνεμοι έχουν κοπάσει καθώς η πυρκαγιά στα δυτικά του Λουτρακίου είναι σε καλύτερη κατάσταση, ενω στα ανατολικά και κυρίως στον Αγ. Χαράλαμπο υπάρχει ανησυχία όπου δίδεται η μάχη της κατάσβεσης μέχρι τις πρωινές ώρες, οπότε και θα συνδράμουν και τα εναέρια μέσα.

Συνολικά απεγκλωβίστηκαν 26 άτομα και 1200 παιδιά απο παιδικές κατασκηνώσεις.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις η πυρκαγιά έχει αποτεφρώσει μικτή έκταση 1000 στρεμμάτων δασικής και θαμνώδης έκτασης.

Άνοιξε η Εθνική Οδός-Απαιτείται προσοχή απο τους οδηγούς

Λουτράκι: Συνεχίζεται με αμείωτη ένταση η πυρκαγιά – Στον Αγ. Χαράλαμπο επικεντρώνονται οι προσπάθειες (βίντεο-φωτό)

Όσον αφορά την κίνηση στην Εθνική Οδό Αθηνών -Κορίνθου, όπως μετέδωσε ο δημοσιογράφος της ΕΡΤ Βασίλης Σιώμος, δόθηκαν πριν από λίγη ώρα στην κυκλοφορία και τα δυο ρεύματα της Ε.Ο Αθηνών-Κορίνθου.

 Όσοι όμως θέλουν να ταξιδέψουν θα πρέπει να επικοινωνήσουν με τα κατά τόπους αστυνομικά τμήματα γιατί η φωτιά είναι σε εξέλιξη και το μέτωπο είναι πάρα πολύ μεγάλο. Στην περιοχή σημειώνονται ισχυρές ριπές ανέμου που δυσκολεύουν το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων.

Λουτράκι: Συνεχίζεται με αμείωτη ένταση η πυρκαγιά – Στον Αγ. Χαράλαμπο επικεντρώνονται οι προσπάθειες (βίντεο-φωτό)

Από το σταθμό διοδίων της Κορίνθου διακρίνεται πάνω στο βουνό μέτωπο φωτιάς που εκτείνεται κοντά στα 10 χλμ με πολλές εστίες φωτιάς και καντηλάκια στην κορυφή του βουνού. Υπάρχουν στην περιοχή πυροσβεστικά οχήματα τα οποία όμως δεν μπορούν να φτάσουν μέχρι το σημείο που καίγεται.

Ρεπορτάζ: Πέγκη Μπρούσαλη, Μιχάλης Βασιλάκης, Βασίλης Σιώμος

πηγή:ertnews.gr

Αρέσει σε %d bloggers: