Μείωση στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια ζητά η κυβέρνηση από τους εκπροσώπους των εταιριών, οι οποίοι θα πρέπει να καταθέσουν τις προτάσεις τους το αργότερο μέχρι την Πέμπτη.

Όλοι πρέπει να συμβάλλουν στην εθνική προσπάθεια για τη στήριξη της ελληνικής οικογένειας απέναντι στην ενεργειακή και πληθωριστική κρίση. Αυτό είναι το μήνυμα που εκπέμπεται από το Μέγαρο Μαξίμου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, 1,5 ώρα κράτησε η συζήτηση η οποία χαρακτηρίστηκε εποικοδομητική και ειλικρινής, με τα κυβερνητικά στελέχη να καλούν τους ακτοπλόους να εξαντλήσουν κάθε δυνατότητα για καλύτερες τιμές στα δρομολόγια «κορμού» (σ.σ. λιμάνια Πειραιά, Ραφήνας, Θες/κης και Καβάλας), επισημαίνοντας ότι η σημαντική υποχώρηση στις τιμές των καυσίμων δεν έχει αποτυπωθεί αντιστοίχως και στις τιμές των εισιτηρίων, τόσο για τους επιβάτες όσο και για τα αυτοκίνητα.

Οι εκπρόσωποι των ακτοπλόων δεσμεύτηκαν να επανέλθουν μέχρι την Πέμπτη με συγκεκριμένες προτάσεις για πιο ανταγωνιστικά πακέτα εκπτώσεων προς συγκεκριμένες ομάδες επιβατών (φοιτητές, πολύτεκνοι, ΑμεΑ), αλλά και συγκεκριμένα δρομολόγια υψηλής ζήτησης.

Τόσο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, όσο και ο υπουργός επικρατείας Άκης Σκέρτσος έχουν ξεκαθαρίσει με δηλώσεις τους ότι η κυβέρνηση παρακολουθεί το πρόβλημα και ότι δεν πρόκειται να το αφήσει στην τύχη του, καθώς σε κάποιες περιπτώσεις έχουμε αδικαιολόγητα υψηλά ναύλα, με αυξήσεις που ξεπερνούν ακόμα και το 30%. Κατά τις τελευταίες πληροφορίες της ΕΡΤ δεν προκρίνονται σενάρια ούτε για πλαφόν, ούτε για φορολόγηση των υπερκερδών ούτε και για κάποιο ειδικό pass από πλευράς κυβέρνησης.

Πηγή: ΕΡΤ| Μαρίνα Παπαδάκη, ertnews.gr

Αρέσει σε %d bloggers: