Συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία, Κυριακή 2 Ιουλίου 2023. (ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)

Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτήν την ώρα η συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ. Στο επίκεντρο της συνεδρίασης είναι το χρονοδιάγραμμα για την εκλογή νέας ηγεσίας ενόψει και της συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής το ερχόμενο Σάββατο και Κυριακή αλλά και οι επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές.

Το Σαββατοκύριακο συνεδριάζει η Κεντρική Επιτροπή, που θα κληθεί να εγκρίνει ή να απορρίψει τον οδικό χάρτη για την εκλογή νέου προέδρου. Οδηγός η πλειοψηφική απόφαση της προηγούμενης συνεδρίασης για εκλογή αρχηγού αρχές Σεπτεμβρίου και έκτακτο συνέδριο το Νοέμβριο. Υπάρχουν ωστόσο στελέχη που έχουν δηλώσει ανοικτά τη διαφωνία τους  και προκρίνουν τη μετάθεση του χρονοδιαγράμματος για τον Νοέμβριο. Αναμένεται να φανεί αν αυτή η θέση και διαφωνία κάποιων στελεχών θα μεταφερθεί σήμερα και στη Πολιτική Γραμματεία.

Στη συνεδρίαση της Κ.Ε. το ερχόμενο Σαββατοκύριακο αναμένεται να κλειδώσουν και οι υποψηφιότητες για την ηγεσία του κόμματος, δεν αποκλείεται ωστόσο κάποιοι από τους πιθανούς υποψηφίους να ξεκαθαρίσουν νωρίτερα τις προθέσεις τους. Οι υποψήφιοι ή οι υποψήφιες για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ θα δώσουν ταυτόχρονα και το ιδεολογικό και πολιτικό στίγμα, καταθέτοντας τις θέσεις τους για τον χαρακτήρα και τον προσανατολισμό του κόμματος.

Πηγή: ΕΡΤ / Ρεπορτάζ: Γιώργος Παντελάκης, ertnews.gr

%d