Καύσωνα θα έχουμε στη χώρα μας τις επόμενες ημέρες καθώς μέρα με τη μέρα η θερμοκρασία θα ανεβαίνει ολοένα και περισσότερο. Την Τετάρτη θα σπάσει το φράγμα των 40 βαθμών στους κάμπους, από τις 22 Ιουλίου και αργότερα δείχνει σημάδια υποχώρησης.

Η Τρίτη θα κυλήσει με ηλιοφάνεια και κάποιες αραιές συννεφιές στα ορεινά κεντρικά και βόρεια.
Οι άνεμοι θα πνέουν στις περισσότερες περιοχές εξασθενημένοι, με τη μορφή θαλάσσιας αύρας στα 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία στις περισσότερες πεδινές ηπειρωτικές περιοχές θα φτάσει τους 35 με 37 βαθμούς Κελσίου.

Η Αττική θα έχει λιακάδα καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας. Οι άνεμοι από διάφορες διευθύνσεις στα 3 με 4 μποφόρ και η θερμοκρασία στους 22 με 36 βαθμούς Κελσίου.

Η Κεντρική Μακεδονία θα έχει επίσης ηλιοφάνεια. Τη νύχτα και νωρίς το πρωί ο άνεμος θα πνέει βόρειος στα 3 με 4 μποφόρ κρατώντας την υγρασία χαμηλά, από το μεσημέρι όμως και μετά θα γυρίσει σε θαλάσσια αύρα με μικρότερη ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στους 23 με 36 βαθμούς Κελσίου.

Από την Παρασκευή και αργότερα θα επικρατήσει ένα ελαφρύ βόρειο ξηρό ρεύμα το οποίο σε συνδυασμό με τις υψηλές θερμοκρασίες θα αυξήσει τον κίνδυνο για την εκδήλωση πυρκαγιών.

πηγή:ertnews.gr

Αρέσει σε %d bloggers: