Επίσκεψη του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκου Μητσοτάκη σε Βόρεια Εύβοια, Αιδηψό, Ιστιαία, Γλύφα, Στυλίδα, Παρασκευή 9 Ιουνίου 2023. (ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΝΔ/EUROKINISSI)

Ισχυρή εντολή, χωρίς αίσθημα αυταρέσκειας, αλλά με ευθύνη απέναντι στους πολίτες ζήτησε εκ νέου ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην περιοδεία του στη Βόρεια Εύβοια και τη Φθιώτιδα. Ο πρόεδρος της ΝΔ κάλεσε τους ψηφοφόρους να μην υποκύψουν στην καλοκαιρινή ραστώνη και εξαπέλυσε βέλη κατά ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ, λέγοντας πως δεν ασχολούνται με την ανάληψη κυβερνητικής ευθύνης αλλά για τα πρωτεία της αντιπολίτευσης.

Το μήνυμα ότι στις 25 Ιουνίου θα γίνει το μεγάλο άλμα για την αυτοδύναμη Ελλάδα, με μία ισχυρή κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, έστειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης από τη βόρεια Εύβοια, επαναλαμβάνοντας την κρισιμότητα της κάλπης και ζητώντας να μην υπάρξει κανένας εφησυχασμός.

Όπως είπε «Οι μεγάλες αλλαγές απαιτούν και ισχυρές πλειοψηφίες. Γι’ αυτό ζητώ ισχυρή εντολή από τον ελληνικό λαό. Όχι με αίσθημα αυταρέσκειας, αλλά με αίσθημα ευθύνης απέναντι στους πολίτες […] Να μην αφήσουμε τη χαλαρότητα και την καλοκαιρινή ραστώνη να επηρεάσει τις συμπεριφορές μας[…] Πάμε μαζί σταθερά, τολμηρά, μπροστά να αυξήσουμε και άλλο τα ποσοστά μας … και να παραμείνει όλη η Ελλάδα γαλάζια».

Πρώτος σταθμός του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας η Αιδηψός και στη συνέχεια η Ιστιαία, όπου συνομίλησε με πολίτες, εργαζόμενους, καταστηματάρχες και τουρίστες, αλλά και με μαθητές που μόλις είχαν ολοκληρώσει τις σχολικές τους εξετάσεις.

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας επανέλαβε τη δέσμευσή του για την οδική σύνδεση της Βόρειας Εύβοιας με την Κεντρική Εύβοια, τόνισε ότι η Νέα Δημοκρατία θα παραμείνει στο πλευρό των πολιτών απέναντι σε κάθε αντιξόοτητα και εξαπέλυσε εκ νέου πυρά σε ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ.

«Ο λαός πήρε την απόφασή του. Την πήρε την απόφασή του στην κάλπη της 21ης Μαΐου. Μας είπε: “Κυβερνήστε, λύστε μας τα προβλήματα”. Ξέρετε γιατί μας το είπε αυτό; Διότι δεν υπάρχει κανείς άλλος διατεθειμένος να αναλάβει την ευθύνη, κανείς άλλος. Όλοι οι υπόλοιποι ασχολούνται για τα πρωτεία της αντιπολίτευσης» υπογράμμισε ο κ. Μητσοτάκης.

Επόμενος σταθμός του Κυριάκου Μητσοτάκη η Στυλίδα, όπου επανέλαβε τις βασικές δεσμεύσεις της Νέας Δημοκρατίας για την επόμενη τετραετία. Έστρεψε, όμως, τα βέλη του και προσωπικά προς τον Αλέξη Τσίπρα για το «mea culpa» του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με την απλή αναλογική.

«Άκουσα τον κ. Τσίπρα να λέει “mea culpa”, “συγγνώμη”, δηλαδή, για την απλή αναλογική. Κοιτάξτε, αν αρχίσει ο κ. Τσίπρας τα mea culpa, δεν ξέρω πού θα σταματήσει. Γιατί έχει πολλά mea culpa να πει. Έχει πολλά mea culpa να πει για την εξαπάτηση των Ελλήνων, για τα ψέματα με τα οποία τάισε πάλι τους πολίτες σε αυτή την προεκλογική περίοδο. Θα έπρεπε να πει ένα mea culpa για την τοξικότητα και την μαύρη προπαγάνδα με την οποία μας βομβάρδισε και στην προηγούμενη προεκλογική εκστρατεία» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Στη Φθιώτιδα, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας επισκέφθηκε επίσης το νέο Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο Ραχών, το οποίο εγκαινιάστηκε στις 12 Μαΐου. «Αυτή είναι η πραγματική επένδυση στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, με πράξεις και όχι με λόγια» είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Το μήνυμα Μητσοτάκη για την κρισιμότητα της εκλογικής αναμέτρησης: «Όχι εφησυχασμός, αλλά ισχυρή πλειοψηφία»
(ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΝΔ/EUROKINISSI)

Τελευταίος σταθμός του Κυριάκου Μητσοτάκη στη Φθιώτιδα ήταν η Γλύφα, ενώ επόμενος σταθμός του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας το Κιλκίς και η Κατερίνη.

Ρεπορτάζ: Μαρίνα Παπαδάκη

πηγή:ertnews.gr

Discover more from

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading