Η αστάθεια της Κυριακής θα είναι εκτεταμένη, έντονη και θα συνεχιστεί και την Δευτέρα, σύμφωνα με τη μετεωρολόγο της ΕΡΤ Νικολέτα Ζιακοπούλου.

Πιο αναλυτικά, το Σάββατο περιμένουμε λίγη παροδική συννεφιά και τοπικές μπορες από το μεσημέρι στα ηπειρωτικά κυρίως ορεινά, πιο ισχυρές σε Mακεδονια και Θράκη. Οι άνεμοι βορειοδυτικοί 3 με 5 και στα Δωδεκάνησα 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία το μεσημέρι θα φτάσει τους 28 με 30 βαθμούς, τοπικά στα ηπειρωτικά και τους 32.

Στην Αττική περιμένουμε λίγη παροδική συννεφιά, μικρή η πιθανότητα βροχής. Οι άνεμοι ασθενείς. Η θερμοκρασία από 20 εως 30 βαθμούς.

Στην Θεσσαλονίκη είναι πιθανές κάποιες τοπικές μπορες από το μεσημέρι. Οι άνεμοι ασθενείς. Η θερμοκρασία από  18 έως 28 βαθμούς.

Η Κυριακή θα περάσει με πολλές βροχές και ισχυρές καταιγίδες σε Μακεδονία, θεσσαλία, το μεσημέρι και το απόγευμα και στα υπόλοιπα ηπειρωτικά. Οι άνεμοι  βορειοδυτικοί εως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα πέσει λίγο στα ηπειρωτικά.

Οσο για την Δευτέρα η αστάθεια θα επιμείνει και παλι με ισχυρές βροχές και καταιγίδες κυρίως στα ηπειρωτικά, ιδιαίτερα το μεσημέρι και το απόγευμα. Οι άνεμοι εως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα πέσει λίγο ακόμη στα ηπειρωτικά. Την Τρίτη πάντως η αστάθεια θα είναι λιγότερο έντονη και πιο περιορισμένη.

Νικολέτα Ζιακοπούλου, Φυσικός-Μετεωρολόγος (ΜSc.)

Αρέσει σε %d bloggers: