Ο άστατος καιρός συνεχίζεται τουλάχιστον για μία εβδομάδα ακόμη, σύμφωνα με τη μετεωρολόγο της ΕΡΤ Νικολέτα Ζιακοπούλου.

Πιο αναλυτικά, την Παρασκευή περιμένουμε λίγες νεφώσεις, με τοπικές  μπόρες από το μεσημέρι στα ηπειρωτικά, τοπικά και στην Kρήτη. Οι άνεμοι  ασθενείς και στο αιγαίο βόρειοι έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία το μεσημέρι θα φτάσει τους 24 με 26 βαθμούς.

Στην Αττική είναι πιθανές κάποιες μπόρες το μεσημέρι και το απόγευμα κυρίως στα βόρεια. Οι άνεμοι βόρειοι έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 15 έως 26 βαθμούς.

Στην Θεσσαλονίκη θα έχουμε τοπικές μπόρες το μεσημέρι και το απόγευμα. Οι άνεμοι ασθενείς. Η θερμοκρασία από  14 έως 25 βαθμούς.

Το Σάββατο θα περάσει με αρκετές μπόρες στην ηπειρωτική Ελλάδα αλλά και στο νότιο Αιγαίο και την Κρήτη. Οι βοριάδες εως 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία εως 25 βαθμούς.

Όσο για την Κυριακή, ο καιρός θα είναι παρόμοιος με τοπικές βροχές και καταιγίδες στα ηπειρωτικά και την Κρήτη. Ο βοριάς στο Αιγαίο θα ενισχυθεί στα 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία έως 26 βαθμούς. με άστατο καιρό θα ξεκινήσει και η νέα εβδομάδα την Δευτέρα.

Νικολέτα Ζιακοπούλου, Φυσικός-Μετεωρολόγος (ΜSc.)

πηγή:ertnews.gr