Η αστυνομία που ερευνά την εξαφάνιση της Μαντλίν Μακάν απομάκρυνε μια σειρά από τσάντες από τo σημείο όπου γίνονται έρευνες στη νότια Πορτογαλία, μεταδίδει το Sky NewsΩστόσο, δεν έγινε γνωστό το περιεχόμενό τους.

Η πορτογαλική αστυνομία διεξάγει έρευνα για ίχνη του παιδιού σε φράγμα 50 χιλιόμετρα μακριά από το διαμέρισμα διακοπών στην Praia da Luz απ΄όπου εξαφανίστηκε στις 3 Μαΐου 2007.

Ο Γερμανός εισαγγελέας Christian Wolter δήλωσε ότι δεν μπορεί να αποκαλύψει προς το παρόν το γιατί ψάχνουν εκεί και τι ελπίζουν να βρουν στο σημείο.

Η Daily Mail πάντως αναφέρει ότι χθες το βράδυ πηγές προσκείμενες στην έρευνα αποκάλυψαν ότι οι ντετέκτιβ ψάχνουν για τις ροζ πιτζάμες που φορούσε το παιδί όταν εξαφανίστηκε. Οι πληροφορίες ανέφεραν ότι οι αστυνομικοί, οι οποίοι ενεργούν βάσει «αξιόπιστων πληροφοριών», αναζητούν κομμάτια ρούχων που θα μπορούσαν να σχετίζονται με την εξαφάνισή της.

Κατά το δημοσίευμα του Sky News, μια βάρκα χρησιμοποιείται επίσης στο πλαίσιο της έρευνας ενώ 20 με 30 αστυνομικοί ήταν στην περιοχή, δώδεκα από τους οποίους είχαν μαζί τους εκπαιδευμένους σκύλους.

Oι εισαγγελικές αρχές της Γερμανίας επιμένουν ότι γνωρίζουν ποιος απήγαγε και σκότωσε σε ηλικία τριών ετών την Μαντλίν Μακάν από τον Αύγουστο του 2021 και ήδη κατονομάζουν τον παιδόφιλο και βιαστή Κρίστιαν Μπρίκνερ, που ήδη βρίσκεται στη φυλακή. Παραδέχονται ωστόσο ότι έχουν μόνον έμμεσες αποδείξεις πως το παιδί δολοφονήθηκε, ισχυρισμό που αμφισβητεί η Μητροπολιτική Αστυνομία της Βρετανίας.

Επίσης, υπάρχουν αναφορές ότι ο ίδιος συνήθιζε να επισκέπτεται την περιοχή του φράγματος και φέρεται να την αποκαλούσε «παράδεισο του».

Με πληροφορίες από Sky News και Daily Mail

πηγή:ertnews.gr