Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου θα δεχθεί σήμερα στις 13:00 στο Προεδρικό Μέγαρο τον Πρόεδρο του Ελεγκτικού Συνεδρίου Ιωάννη Σαρμά, για να του αναθέσει, σύμφωνα με το άρθρο 37 παρ. 3 εδ. γ΄ του Συντάγματος, τον σχηματισμό κυβέρνησης, όσο το δυνατόν ευρύτερης αποδοχής, για να διενεργήσει εκλογές. Ο κ. Σαρμάς θα ενημερωθεί και θα προχωρήσει τις διαδικασίες σχηματισμού της υπηρεσιακής κυβέρνησης τοποθετώντας σε κομβικά υπουργεία υπηρεσιακούς πρωθυπουργούς.

Προηγήθηκε η σύσκεψη που συγκάλεσε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου με τους αρχηγούς των κοινοβουλευτικών κομμάτων που επανεξελέγησαν, δηλαδή της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη, του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξη Τσίπρα, του ΠΑΣΟΚ Νίκο Ανδρουλάκη, του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα, της Ελληνικής Λύσης Κυριάκο Βελόπουλο, σύμφωνα με το άρθρο 37 παρ. 3 εδάφιο γ΄ του Συντάγματος.Μετά το πέρας της συνάντησης που είχε διάρκεια σχεδόν μισής ώρας οι πολιτικοί αρχηγοί αποχώρησαν από το Προεδρικό Μέγαρο χωρίς να κάνουν δηλώσεις ενώ όπως μετέδωσε η δημοσιογράφος της ΕΡΤ, Κάτια Αντωνιάδη, ο Πρόεδρος του Ελεγκτικού Συνεδρίου, Γιάνης Σαρμάς, αναλαμβάνει υπηρεσιακός πρωθυπουργός.

Σύμφωνα με τα όσα μετέδιδε νωρίτερα η δημοσιογράφος της ΕΡΤ, Κάτια Αντωνιάδη, το πιο πιθανό σενάριο είναι ότι θα πάμε σε υπηρεσιακή κυβέρνηση υπό κάποιον ανώτατο δικαστή. Όπως είπε είναι πάντα ένας εκ των τριών ανωτάτων δικαστηρίων της χώρας και σημείωσε ότι φαίνεται ότι θα είναι ο κ. Σαρμάς που είναι ο πρόεδρος του Ελεγκτικού Συνεδρίου και ο αρχαιότερος από τους τρεις.

Ο Κυριάκος Μητοτάκης αναμένεται να ξεκινήσει από την επόμενη εβδομάδα νέο κύκλο περιοδείων αρχής γενομένης σύμφωνα με πληροφορίες από την Κρήτη.

πηγή:ertnews.gr