Εξελίξεις υπάρχουν απο νωρίς σήμερα στην υπόθεση της εξαφάνισης της Μαντλίν Μακάν, καθώς έχει ξεκινήσει μεγάλη επιχείρηση έρευνας στην Πορτογαλία, κοντά από το φράγμα Αράντε για ίχνη του παιδιού. Στο σημείο οι έρευνες έχουν ξεκινήσει από τη Δευτέρα.

Ο Βρετανός αστυνομικός της Μητροπολιτικής Αστυνομίας Τζιμ Γκαμπλ δηλώνει «πιστεύω ξεκάθαρα ότι κάτι ξέρουν» ενώ μιλώντας στη Mirror αναφέρει: «Πιστεύω ότι θα τη βρούμε».

«Η γλώσσα που χρησιμοποιούν οι Αρχές στις ανακοινώσεις τους υπονοεί ότι είναι σίγουροι πως η Μαντλίν ΜακΚάν είναι νεκρή. Ωστόσο, δείχνουν αρκετά σίγουροι για τις έρευνες που κάνουν τώρα και για τον ενδεχόμενο εντοπισμό της σορού της», είπε ακόμη.

Ο ίδιος συμπληρώνει πως ο δολοφόνος της Μαντλίν είτε είναι ο Μπρούκνερ είτε κάποιος άλλος δε θα μπορούσε να ξεφορτωθεί την σορό της πλήρως, υπογραμμίζοντας: «Έστω και ένα μικρό κομμάτι οστού να βρούμε, η τεχνολογία έχει προχωρήσει τόσο που θα μπορούμε σίγουρα να κάνουμε εξέταση DNA».

Το συγκεκριμένο σημείο όπου πραγματοποιείται η έρευνα απέχει σχεδόν 50 χλμ. από το σημείο όπου εξαφανίστηκε το κοριτσάκι στην Praia da Luz προ 16 ετών, ενώ η ίδια έκανε διακοπές με την οικογένειά της, όταν ήταν τριών ετών.

Υπενθυμίζεται ότι πέρυσι, Γερμανοί εισαγγελείς άσκησαν δίωξη εις βάρος ενός υπόπτου στη Γερμανία, στο πλαίσιο των ερευνών που διεξάγονται σε συνεργασία με τις γερμανικές και τις βρετανικές αρχές.

Η γερμανική δικαιοσύνη απεφάνθη ότι πρόκειται για τον Κρίστιαν Μπρίκνερ, έναν γνωστό παιδεραστή που για πολλά χρόνια κατοικούσε μόνιμα σε περιοχή της νότιας Πορτογαλίας.

Αξιωματικοί από Πορτογαλία, Γερμανία και Ηνωμένο Βασίλειο επιβλέπουν τις έρευνες, ενώ έχουν επιστρατευτεί έως και δύτες.

Πηγή: SkyNews, ertnews.gr