Με κάθε μέσο αναχωρούν για τις ιδιαίτερες πατρίδες τους οι ετεροδημότες προκειμένου να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα ενόψει τωνεκλογών της Κυριακής 21 Μαΐου με τους ρεπόρτερ της ΕΡΤ να καταγράφουν την αυξημένη κίνηση σε λιμάνια και σταθμούς υπεραστικών λεωφορείων.

Η δημοσιογράφος της ΕΡΤ, Μαίρη Σκανδάλη, βρέθηκε από το πρωί στο λιμάνι του Πειραιά όπου χιλιάδες ταξιδιώτες παίρνουν το πλοίο για να πάνε στους προορισμούς τους. Συνολικά 15 μεγάλα πλοία αναχωρούν σήμερα από το κεντρικό λιμάνι της χώρας όπου τα δρομολόγια για τον Αργοσαρωνικό εκτελούνται ανά μία ώρα. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των Λιμενικών 20.000 άτομα αναμένεται να ταξιδέψουν σήμερα Παρασκευή, δύο ημέρες πριν από τις εκλογές.

Με λεωφορεία αναχωρούν οι ετεροδημότες

Γεμάτα αναχωρούν και τα λεωφορεία από τα ΚΤΕΛ του Κηφισού με τους ετεροδημότες να εγκαταλείπουν κατά χιλιάδες την Αττική για να πάνε να ψηφίσουν στα μέρη όπου διατηρούν τα εκλογικά δικαιώματά τους.

«Η πληρότητα των λεωφορείων, σε πολλές περιπτώσεις, αγγίζει το 100% και οι εταιρείες έχουν βάλει και έκτακτα δρομολόγια προκειμένου να εξυπήρετήσουν τους επιβάτες», ανέφερε από τον Κηφισό ο ρεπόρτερ της ΕΡΤ, Κώστας Στάμου, σημειώνοντας ότι η αυξημένη κίνηση ξεκίνησε από την Πέμπτη.

Οι περισσότεροι ταξιδιώτες είχαν προνοήσει και είχαν εκδώσει εισιτήρια αν και υπάρχει διαθεσιμότητα καθώς συνεχώς μπαίνουν στις λεωφορειακές γραμμές νέα δρομολόγια για εξυπηρετήσουν το αυξημένο ενδιαφέρον.

Ρεπορτάζ: Μαίρη Σκανδάλη, Κώστας Στάμου | ΕΡΤ

πηγή:ertnews.gr