«Υπάρχει φοβερή απογοήτευση στο κοινό που τους ψήφισε» δήλωσε στις «Συνδέσεις» για τους ψηφοφόρους της τουρκικής αντιπολίτευσης, η Αριάννα Φερεντίνου τονίζοντας ότι πλέον την στρατηγική του κόμματος, ενόψει του β’ γύρου των τουρκικών εκλογών, αναλαμβάνει ο δημοφιλής δήμαρχος Κωνσταντινούπολης, Εκρέμ Ιμάμογλου και η Τζανάν Καφταντζίογλου, υψηλόβαθμο στέλεχος του μεγαλύτερου κόμματος της αντιπολίτευσης.

Και όπως επισήμανε η ανταποκρίτρια της ΕΡΤ στην Κωνσταντινούπολη η σημερινή συνάντηση των εκπροσώπων της «Συμμαχίας των Έξι», που θα πραγματοποιηθεί στην Άγκυρα υπό τον Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου,αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον καθώς θα αναλυθούν τα αποτελέσματα των εκλογών και το τι μπορεί να αλλάξει ώστε να προσελκύσει τους ψηφοφόρους του Ογάν στις 18 Μαΐου.

«Οι ψηφοφόροι έχουν χάσει κάθε ελπίδα ότι μπορεί να γίνει κάτι διαφορετικό στον β΄ γύρο των Τουρκικών εκλογών και να ανακάμψει η αντιπολίτευση. παρά το γεγονός ότι ο Κιλιτσντάρογλου επιχειρεί να τονώσει το ηθικό τους», πρόσθεσε.

«Σηκώνουν πάρα πολύ το θέμα ορισμένων λαθών που έγιναν στην καταμέτρηση των ψήφων, ακόμα και ηλεκτρονικών υπογραφών» δήλωσε η Αριάννα Φερεντίνου εκτιμώντας ότι αυτό γίνεται περισσότερο για αντιπερισπασμό για να δώσουν κάποια ελπίδα ότι θα μπορέσουν τα πράγματα να αλλάξουν την 28η Μαΐου που θα πραγματοποιηθεί ο δεύτερος γύρος των εκλογών όπου ο Ταγίπ Ερντογάν παραμένει φαβορί για τη νίκη.

Γκρίνιες στο εσωτερικό της «Συμμαχίας των Έξι»

«Υπάρχουν πολλές γκρίνιες στον αντικυβερνητικό Τύπο και άρθρα τα οποία στοχεύουν σε λάθη που έχει κάνει Κιλιτσντάρογλου» με χαρακτηριστικότερο παράδειγμα ότι δέκα χρόνια δεν έχει αλλάξει τα στελέχη με τα οποία συνεργάζεται. «Δεν έχει δώσει ευκαιρία στο νέο και πιο προοδευτικό κόσμο του κόμματός του να ακουστεί η φωνή τους, να αποκτήσουν καθήκοντα και να δείξουν μια άλλη διάσταση του παλιού Κεμαλικού στυλ του κόμματος, το οποίο κυριαρχεί» επισήμανε η ανταποκρίτρια της ΕΡΤ.

Tουρκία: Τα λάθη Κιλιτσντάρογλου που στοίχισαν την πρωτιά -«Βγαίνει μπροστά» ο Ιμάμογλου ενόψει του β’ γύρου των εκλογών

Μιλώντας για τη συνεργασία Εκρέμ Ιμάμογλου και Τζανάν Καφταντζίογλου, η δημοσιογράφος της ΕΡΤ επισήμανε ότι οι δύο τους δεν τα πάνε καλά καθώς ο δήμαρχος της Κωνσταντινούπολης στοχεύει στην προεδρία του κόμματος μια και είναι ιδιαίτερα δημοφιλής.

«Υπάρχουν πολλά θέματα εσωτερικά τα οποία πρέπει να λύσουν και πρέπει να εμφανιστούν και πάλι ως ενιαίο μέτωπο. Αν μπορέσουν να το κάνουν πολύ γρήγορα και να πείσουν τους ψηφοφόρους τους να πάνε να ψηφίσουν», συμπλήρωσε.

Σχολίαζοντας την στάση που τηρεί μετά την νίκη του στον πρώτο γύρο ο Ταγίπ Ερντογάν επισήμανε ότι έχει τον αέρα του νικητή διαμηνύοντας στον τουρκικό λαό ότι εάν επανεκλεγεί θα αποτελέσει εγγύηση σταθερότητας για τη χώρα. Και όπως τόνισε, με τον αέρα του νικητή ο Ερντογάν εστιάζει πλέον το υπόλοιπο της προεκλογικής του καμπάνιας στους σεισμόπληκτους της Τουρκίας.

Πηγή: Συνδέσεις | ΕΡΤ, ertnews.gr