Το Σαββατοκύριακο θα περάσει με τοπικές συννεφιέςλίγες βροχές και άνοδο της θερμοκρασίας κυρίως την Κυριακή σύμφωνα με τη μετεωρολόγο της ΕΡΤ Νικολέτα Ζιακοπούλου .

Πιο αναλυτικά, το Σάββατο  περιμένουμε αραιές νεφώσεις παροδικά πιο πυκνές με βροχές από το μεσημέρι στη δυτική Ελλάδα. Οι άνεμοι νότιοι στο Ιόνιο εως 5 μποφόρ, βόρειοι στο Αιγαίο εως 7 μποφόρ μόνο στα Δωδεκάνησα. Η θερμοκρασία το μεσημέρι θα φτάσει τους 20 με 23 βαθμούς.

Στην Αττική περιμένουμε αραιή συννεφιά. Οι άνεμοι βόρειοι εως 4 μποφόρ με εξασθένηση. Η θερμοκρασία από 13 έως 22 βαθμούς.

Στην Θεσσαλονίκη θα εχουμε παροδική συννεφιά. Οι άνεμοι νότιοι εως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία από  10 έως 20 βαθμούς.

Η Κυριακή θα περάσει με αραιή συννεφιά και λίγες παροδικές  βροχές στην κεντρική και κυρίως στη βόρεια Ελλάδα. Οι νοτιάδες στο Ιόνιο εως 7 μποφόρ, βοριάδες στο Αιγαίο 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία στα δυτικά και τα νότια θα φτάσει και τους 26 με 27 βαθμούς.

Την Δευτέρα, δεν θα λείψουν οι τοπικές συννεφιές και κάποιες λίγες βροχές στα βόρεια. Ο ισχυρός νοτιάς στο Ιόνιο θα επιμείνει. Η θερμοκρασία θα φτάσει στη δυτική Ελλάδα και το Αιγαίο και τους 28 με 29 βαθμούς. Την Τρίτη όμως θα σημειώσει πτώση συνοδεία αρκετών βροχών.

Νικολέτα Ζιακοπούλου, Φυσικός-Μετεωρολόγος (ΜSc.)

πηγή:ertnews.gr