ÁÑÔÁ - ÃÅÍÉÊÏ ÍÏÓÏÊÏÌÅÉÏ

Δίωξη για ανθρωποκτονία από αμέλεια άσκησε ο εισαγγελέας Άρτας στον 37χρονο πατέρα του μωρού, που έχασε τη ζωή του κλεισμένο μέσα στο αυτοκίνητο για τουλάχιστον 5 ώρες.

Ο πατέρας νοσηλεύεται φρουρούμενος και σε καταστολή στο Νοσοκομείο της Άρτας, ενώ σε καταστολή βρίσκεται και η 27χρονη μητέρα του άτυχου βρέφους.

Το φοβερό περιστατικό σημειώθηκε το πρωί της Τρίτης, όταν ο πατέρας πήρε το μόλις 5,5 μηνών κοριτσάκι του, προκειμένου να το μεταφέρει σε βρεφονηπιακό σταθμό. Για λόγους που δεν έχουν διευκρινιστεί ακόμη, ξέχασε το παιδί δεμένο στο παιδικό κάθισμα του αυτοκίνητου του και έφυγε.

Όταν η 27χρονη σύζυγός του πήγε στο βρεφονηπιακό σταθμό να παραλάβει το παιδί, της είπαν ότι δεν το είχε πάει κανείς. Μετά από τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με το 37χρονο σύζυγό της, ο οποίος είχε πάει στην εργασία του, ο ίδιος παραδέχθηκε ότι είχε ξεχάσει το παιδί στο αυτοκίνητο. Όταν έσπευσε στο σημείο, όπου είχε σταθμεύσει το αυτοκίνητό του, το βρέφος είχε ήδη χάσει τις αισθήσεις του.Σκηνές ανθρώπινης τραγωδίας εκτυλίχθηκαν στο Νοσοκομείο της πόλης, όπου μεταφέρθηκε το βρέφος, το οποίο δυστυχώς οι γιατροί δεν κατάφεραν να σώσουν.

Τα φιμέ τζάμια του αυτοκινήτου εμπόδισαν τους περαστικούς να αντιληφθούν το παραμικρό

Συγκεκριμένα, χθες στις 7:30 το πρωί ο 37χρονος πατέρας πάρκαρε το αυτοκίνητό του σε κεντρικό σημείο της πόλης, προκειμένου να μπει στο υπηρεσιακό του, με προορισμό την Λευκάδα, αφήνοντας ωστόσο στο πίσω κάθισμα το παιδί.

Κάτοικος της περιοχής, μιλώντας στην ΕΡΤ και τον δημοσιογράφο Βασίλη Σιώμο, περιγράφει πως ο ίδιος -μιάμιση ώρα μετά – βγήκε από την πολυκατοικία που μένει για να πάει τα σκουπίδια, θυμάται ότι πέρασε δίπλα από το εν λόγω αυτοκίνητο, ωστόσο δεν θα μπορούσε, όπως λέει, να αντιληφθεί το παραμικρό, ούτε να δει καν ότι υπήρχε παιδί μέσα σ’ αυτό, αφού είχε φιμέ τζάμια.

Φως στα ακριβή αίτια της τραγωδίας, που έχει συγκλονίσει το Πανελλήνιο αναμένεται να ρίξει η νεκροψία-νεκροτομή.

Ρεπορτάζ: Βασίλης Σιώμος

πηγή:ertnews.gr

Discover more from

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading