Αποχωρούν τα στρατεύματα της Βάγκνερ από το Μπαχμούτ στην Ουκρανία στις 10 Μαΐου, ανακοίνωσε σήμερα (05.05.2023) ο ιδρυτής της, Γιεβγκένι Πριγκόζιν

Πιο αναλυτικά τα στρατεύματα που ελέγχει η μισθοφορική ομάδα Βάγκνερ θα αποχωρήσουν από το σημείο και για το γεγονός αυτό ευθύνεται ο Υπ. Άμυνας, όπως λέει σε βίντεο ο ίδιος ο Πριγκόζιν, καθώς δεν δίνει αρκετά πυρομαχικά στην ομάδα και χάνονται πολλοί στρατιώτες στη μάχη.

Πιο αναλυτικά, ουρλιάζοντας στο βίντεο ο Γιεβγκένι Πριγκόζιν ξεσπά εναντίον εκείνων που ευθύνονται για τις ελλείψεις πυρομαχικών, κατονομάζοντας τον υπουργό Άμυνας της Ρωσίας, Σεργκέι Σοιγκού και τον διοικητή των ρωσικών δυνάμεων στην Ουκρανία, Βαλέρι Γκερασίμοφ.

«Αυτοί είναι οι άνδρες της Βάγκνερ που σκοτώθηκαν σήμερα. Το αίμα τους είναι ακόμα ζεστό! Κατέγραψέ τους όλους», λέει φωνάζοντας και βρίζοντας στο βίντεο.

Στη συνέχει με σκληρό ύφος προσθέτει: «Ήρθαν εδώ εθελοντικά για να πεθάνουν, για να μπορείτε εσείς να απολαμβάνετε την ζωή σας, στα γραφεία σας» και ρωτά: «Έχουμε 70% έλλειψη σε πυρομαχικά. Σοιγκού! Γκεράσιμοφ! Πού είναι τα πυρομαχικά;»

Οι δυνάμεις της Βάγκνερ θα παραδώσουν τις θέσεις τους στις δυνάμεις των τακτικών ρωσικών ενόπλων δυνάμεων.

πηγή:ertnews.gr