Με τον ομόλογό του της Μάλτας Ίαν Μποργκ (Ian Borg), θα συναντηθεί σήμερα Πέμπτη 27 Απριλίου στην Αθήνα, ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας.

Διαβάστε επίσης: Ν. Δένδιας: Πυξίδα της ελληνικής υποψηφιότητας στο Συμβούλιο Ασφαλείας ο διάλογος, η διπλωματία και η δημοκρατία

Οι δύο υπουργοί Εξωτερικών θα έχουν κατ’ ιδίαν συνάντηση (περί ώρα 12:00), την οποία θα ακολουθήσουν διευρυμένες συνομιλίες μεταξύ των αντιπροσωπειών. Στη συνέχεια, περί ώρα 13:30, θα λάβει χώρα η υπογραφή Πολιτιστικής Συνεργασίας Ελλάδας-Μάλτας.

Οι συζητήσεις αναμένεται να καλύψουν, μεταξύ άλλων, την περαιτέρω προώθηση των διμερών σχέσεων σε ποικίλους τομείς (όπως οικονομία, επενδύσεις, τουρισμός και πολιτισμός), τη συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών εντός ΕΕ, ΟΗΕ και άλλων διεθνών οργανισμών, τη συνεργασία τους στο πλαίσιο του EUMED-9, το μεταναστευτικό – προσφυγικό, και σειρά διεθνών και περιφερειακών θεμάτων, όπως η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία και οι εξελίξεις στη Λιβύη, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών.

Οι δύο υπουργοί Εξωτερικών θα προβούν σε κοινές δηλώσεις προς τον Τύπο περί ώρα 13:40.

Σημειώνεται πως ο Μελιταίος υπουργός Εξωτερικών θα συμμετάσχει σήμερα το απόγευμα στην εκδήλωση του υπουργείου Εξωτερικών στο Μουσείο της Ακρόπολης σχετικά με την παρουσίαση της υποψηφιότητας της Ελλάδας για τη θέση μη μόνιμου μέλους του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για την περίοδο 2025-26.

Η ανωτέρω επίσκεψη έπεται της επίσκεψης του Νίκου Δένδια στη Μάλτα, τον Οκτώβριο του 2022.

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

πηγή:ΑΠΕ-ΜΠΕ