Συνάντηση με τον ειδικό απεσταλμένο του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών για τη Συρία Geir Pedersen έχει ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας στο υπουργείο Εξωτερικών.

   Η συνάντηση πραγματοποιείται με την ευκαιρία της συμμετοχής του Geir Pedersen σε άτυπη συνάντηση (retreat) για τη Συρία στην Αθήνα (ξενοδοχείο Divani Apollon Palace & Thalasso, Καβούρι) 21 – 23 Απριλίου 2023, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών.

   Ο υπουργός Εξωτερικών θα απευθύνει χαιρετισμό κατά την έναρξη της συγκεκριμένης συνάντησης, στις 21 Απριλίου 2023, περί ώρα 12:20.

   Η άτυπη συνάντηση για τη Συρία διοργανώνεται από την Ευρωπαϊκή Ένωση, με τη συνδρομή του υπουργείου Εξωτερικών της Ελλάδας. Σε αυτή θα συμμετάσχουν, μεταξύ άλλων, και ειδικοί απεσταλμένοι κρατών – μελών της ΕΕ για τη Συρία.

   Η φιλοξενία της ανωτέρω συνάντησης στην Ελλάδα αποτελεί ένδειξη του ελληνικού ενδιαφέροντος για τις εξελίξεις στη Συρία και της αναγνώρισης, από τη χώρα μας, της σημασίας επίλυσης του συριακού για την επίτευξη συνθηκών σταθερότητας και ασφάλειας στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, αναφέρει το υπουργείο Εξωτερικών.

ΦΩΤΟ ΑΠΕ-ΜΠΕ/Αλέξανδρος Μπελτές

πηγή:ΑΠΕ-ΜΠΕ