Λιγότερες θα είναι οι μπόρες το διήμερο Πέμπτη και Παρασκευή. Επανέρχεται όμως η έντονη αστάθεια το Σάββατο συμφωνα με τη μετεωρολόγο της ΕΡΤ Νικολέτα Ζιακοπούλου.

Πιο αναλυτικά, την Πέμπτη περιμένουμε λίγες νεφώσεις με πρόσκαιρες βροχές και καταιγίδες το μεσημέρι και το απόγευμα στα ορεινά κυρίως της κεντρικής και της βόρειας χώρας.  Οι άνεμοι από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία το μεσημέρι θα φτάσει τους 19 με 21 βαθμούς.

Στην Αττική περιμένουμε αρκετή ηλιοφάνεια με πιθανές μπόρες το μεσημέρι και το απόγευμα κυρίως στα βόρεια. Οι άνεμοι γενικά ασθενείς. Η θερμοκρασία από 10 έως 20 βαθμούς.

Στην Θεσσαλονίκη θα έχουμε λίγες νεφώσεις με πιθανές βροχές στα γύρω ορεινά. Οι άνεμοι ασθενείς. Η θερμοκρασία από  9 έως 19 βαθμούς.

Την Παρασκευή δεν θα λείψουν οι τοπικές βροχές στην Κρήτη, το μεσημέρι και το απόγευμα και στα κεντρικά και τα βόρεια ορεινά . Οι άνεμοι δεν θα ξεπερνούν γενικά τα 4 μποφόρ, η θερμοκρασία έως 22 βαθμούς.

Το Σάββατο η αστάθεια θα είναι πιο γενικευμένη με περισσότερες καταιγίδες το μεσημέρι και το απόγευμα κυρίως στα ηπειρωτικά. Οι άνεμοι θα ενισχυθούν, η θερμοκρασία έως 23 βαθμούς. Την Κυριακή οι βροχές θα είναι λιγότερες και πιο τοπικές, με βοριά στο Αιγαίο έως 6 μποφόρ.

Νικολέτα Ζιακοπούλου, Φυσικός-Μετεωρολόγος (ΜSc.)

πηγή:ertnews.gr