Με πολλές μπόρες θα περάσει η Τετάρτη. Πιο περιορισμένη θα είναι η αστάθεια την Πέμπτη. Όλες τις ημέρες πάντως η θερμοκρασία θα παραμένει σχεδόν αμετάβλητη, συμφωνα με τη μετεωρολόγο της ΕΡΤ Νικολέτα Ζιακοπούλου.

Πιο αναλυτικά, την Τετάρτη περιμένουμε παροδικές νεφώσεις στη χώρα με πρόσκαιρες βροχές και καταιγίδες κυρίως το μεσημέρι και το απόγευμα, πιο ισχυρές στο Ιόνιο τα ηπειρωτικά και το βόρειο Αιγαίο.  Οι άνεμοι δυτικοί έως 6 μποφόρ μόνο στα νότια. Η θερμοκρασία το μεσημέρι θα φτάσει τους 18 με 20 βαθμούς.

Στην Αττική περιμένουμε τοπικές μπόρες το μεσημέρι και το απόγευμα. Οι άνεμοι δυτικοί έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 11 έως 20 βαθμούς.

Και στην Θεσσαλονίκη θα έχουμε βροχές ή καταιγίδες το μεσημέρι και το απόγευμα. Οι άνεμοι δυτικοί έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία από  10 έως 18 βαθμούς.

Την Πέμπτη οι μπόρες θα είναι λιγότερες, θα εντοπίζονται κυρίως το μεσημέρι και το απόγευμα στα κεντρικά και τα βόρεια ορεινά. Οι άνεμοι δεν θα ξεπερνούν τα 4 με 5 μποφόρ, η θερμοκρασία έως 21 βαθμούς.

Την Παρασκευή δεν θα λείψουν και πάλι οι μεσημεριανές μπόρες κυρίως στα ορεινά. Οι άνεμοι μόνο στα νότια θα φτάνουν τα 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία έως 22 βαθμούς. Το Σάββατο η αστάθεια θα είναι λίγο πιο γενικευμένη με περισσότερες καταιγίδες το μεσημέρι και το απόγευμα, την Κυριακή τα φαινόμενα θα περιοριστούν και πάλι.

Νικολέτα Ζιακοπούλου, Φυσικός-Μετεωρολόγος (ΜSc.)

πηγή:ertnews.gr