Κατακλυσμιαίες βροχές στη Φλόριντα προκάλεσαν πλημμύρες σήμερα στη μητρόπολη του Μαϊάμι, υποχρεώνοντας τις αρχές να κλείσουν τα σχολεία και, τουλάχιστον έως αύριο το πρωί, το διεθνές αεροδρόμιο του Φορτ Λοντερντέιλ.

Περισσότερα από 635 χιλιοστά νερού έπεσαν σε 24 ώρες στο Φορτ Λόντερντεϊλ, μια πόλη 180.000 κατοίκων που βρίσκεται βορείως του Μαϊάμι, σύμφωνα με τις αμερικανικές μετεωρολογικές υπηρεσίες. Αριθμός υψηλότερος από το ρεκόρ του Απριλίου του 1979 που ήταν 370 χιλιοστά.

ΗΠΑ: Κατακλυσμιαίες βροχές στη Φλόριντα προκαλούν το κλείσιμο διεθνούς αεροδρομίου
(AP Photo/Marta Lavandier)

Οι καταρρακτώδεις βροχές προκάλεσαν πολλά μποτιλιαρίσματα, πλημμύρισαν οι δρόμοι πρόσβασης στο αεροδρόμιο και αρκετές πτήσεις ακυρώθηκαν.

“Ατυχία!” δήλωσε στην τοπική εφημερίδα Sun Sentinel ο Ρομπ Γκούλεϊ, ένας τουρίστας που επρόκειτο να φύγει με τη γυναίκα του για τις Μπαχάμες. “Είναι η πρώτη φορά που θα φεύγαμε μαζί με τη σύζυγό μου μετά την Covid και να τι συμβαίνει”, δήλωσε.

Οι αρχές ήλπιζαν αρχικά ότι θα μπορούσε να αποκατασταθεί η εναέρια κυκλοφορία από σήμερα αλλά χρειάστηκε να αναβάλουν την επαναλειτουργία του αεροδρομίου για αύριο προκειμένου να καθαρίσουν τους διαδρόμους.

Οι παράκτιες περιοχές της πόλης του Μαϊάμι παραμένουν σε συναγερμό για πλημμύρες, με τα εδάφη να είναι γεμάτα με νερό και να αναμένονται νέες βροχοπτώσεις.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP, ertnews.gr