Χωρίς κανένα πρόβλημα σε στεριά και θάλασσα ξεκινά η μεγάλη έξοδος των εκδρομέων. Επιστρέφουν οι τοπικές μπόρες από την Μ. Παρασκευή, σύμφωνα με τη μετεωρολόγο της ΕΡΤ Νικολέτα Ζιακοπούλου.

Πιο αναλυτικά, την Μ. Πέμπτη περιμένουμε ηλιοφάνεια σε όλη τη χώρα και κάποιες πρωινές τοπικές ομίχλες. Οι άνεμοι σταδιακά νότιοι 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία το μεσημέρι θα φτάσει τους 20 με 22 βαθμούς.

Στην Αττική περιμένουμε ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι σταδιακά νότιοι έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 11 έως 21 βαθμούς.

Και στην Θεσσαλονίκη θα έχουμε γενικά αίθριο καιρό. Οι άνεμοι πρόσκαιρα νότιοι έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία από  9 έως 19 βαθμούς.

Τη Μ. Παρασκευή δεν θα λείψουν οι τοπικές μπόρες κυρίως σε βόρειο Ιόνιο, Ήπειρο, δυτική Στερεά, δυτική Θεσσαλία και Μακεδονία, με παροδικές νεφώσεις στην υπόλοιπη χώρα. Οι νοτιάδες θα φτάνουν και τα 7 μποφόρ στο βόρειο Αιγαίο, η θερμοκρασία έως 23 με 25 βαθμούς.

Το Μ. Σάββατο λίγες βροχές θα σημειώνονται κυρίως στη Θράκη και το  βόρειο Αιγαίο. Ο νοτιάς θα εξασθενήσει, η θερμοκρασία έως 22 βαθμούς. Την Κυριακή του Πάσχα θα βρέχει σχεδόν από την αρχή της ημέρας στο ανατολικό Αιγαίο και το βόρειο Ιόνιο και από το μεσημέρι και μετά τοπικά και στην υπόλοιπη χώρα. Η θερμοκρασία έως 20 βαθμούς.

Νικολέτα Ζιακοπούλου, Φυσικός-Μετεωρολόγος (ΜSc.)

πηγή:ertnews.gr