Ο ήλιος επιστρέφει, η θερμοκρασία ανεβαίνει και ο καιρός ειδικά την Μ. Πέμπτη θα είναι ιδανικός σύμφωνα με τη μετεωρολόγο της ΕΡΤ Νικολέτα Ζιακοπούλου .

 Πιο αναλυτικά, την Μ. Τετάρτη περιμένουμε αρκετή ηλιοφάνεια, κάποιες αραιές νεφώσεις τοπικά και λίγες μπόρες κυρίως το μεσημέρι και το απόγευμα τοπικά σε  Μακεδονία, Θράκη και στο ανατολικό κυρίως Αιγαίο. Οι άνεμοι δυτικοί έως 7 μποφόρ μόνο στα νότια πελάγη. Η θερμοκρασία το μεσημέρι θα φτάσει τους 19 με 21 βαθμούς.

Στην Αττική περιμένουμε λίγες νεφώσεις το μεσημέρι. Οι άνεμοι δυτικοί έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 9 έως 21 βαθμούς.

Στην Θεσσαλονίκη θα έχουμε αρκετή ηλιοφάνεια με πιθανές βροχές στα γύρω ορεινά. Οι άνεμοι βορειοδυτικοί έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία από  8 έως 18 βαθμούς.

Η Μ. Πέμπτη θα περάσει με πλήρη καλοκαιρία, χωρίς βροχές, με ηλιοφάνεια παντού. Οι άνεμοι σταδιακά νότιοι 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία έως 22 βαθμούς.

Την Μ. Παρασκευή δεν θα λείψουν οι τοπικές μπόρες κυρίως σε βόρειο Ιόνιο, Ήπειρο, δυτική Στερεά και Μακεδονία, με παροδικές νεφώσεις στην υπόλοιπη χώρα. Οι νοτιάδες θα φτάνουν και τα 7 μποφόρ στο βόρειο Αιγαίο, η θερμοκρασία έως 23 με 24 βαθμούς. Το Μ. Σάββατο βροχές θα σημειώνονται μόνο στην Θράκη και το βόρειο Αιγαίο. Την Κυριακή του Πάσχα θα βρέξει στη δυτική Ελλάδα κυρίως από το μεσημέρι και μετά.

Νικολέτα Ζιακοπούλου, Φυσικός-Μετεωρολόγος (ΜSc.)

πηγή:ertnews.gr