Turkey's President Recep Tayyip Erdogan speaks to the media after a summit of the Organization of Turkic States, in Ankara, Turkey, Thursday, March 16, 2023. (AP Photo/Burhan Ozbilici)

Στο θετικό κλίμα που έχει δημιουργηθεί, ειδικά μετά τους σεισμούς, μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας μίλησε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στο παραδοσιακό Ιφτάρ για τους Τούρκους πρέσβεις, που πραγματοποιήθηκε στα κεντρικά γραφεία του ΑΚP.

Κατά τη διάρκεια του Ραμαζανιού, οι Μουσουλμάνοι που ακολουθούν τις παραδόσεις, απέχουν από το φαγητό και το ποτό κατά τη διάρκεια της ημέρας. Το δείπνο που τρώνε το βράδυ ονομάζεται Ιφτάρ και δεν χρειάζεται να είσαι μουσουλμάνος για να συμμετάσχεις

Η πρόσφατη ατμόσφαιρα με την Ελλάδα θα αξιοποιηθεί ως ευκαιρία για την επίλυση των προβλημάτων

Εκφράζοντας ότι το τραπέζι το Ιφτάρ είναι πρώτα και κύρια τραπέζι συνομιλίας και αδελφοσύνης, επεσήμανε ότι η σημασία αυτών των τραπεζιών γίνεται καλύτερα κατανοητή σε μια περίοδο που τάσεις όπως ο ρατσισμός, οι διακρίσεις, η ξενοφοβία και η ισλαμοφοβία εξαπλώνονται σαν μάστιγα. Ο Ερντογάν τόνισε δε στους Τούρκους πρεσβευτές ότι η θετική ατμόσφαιρα που έχει δημιουργηθεί με την Ελλάδα στην ανατολική Μεσόγειο και το Αιγαίο θα αξιοποιηθεί ως ευκαιρία για την επίλυση προβλημάτων.

Δήλωσε ακόμη ότι η Τουρκία υποστηρίζει τα βήματα που συμβάλλουν στη σταθερότητα και την ειρήνη των Βαλκανίων καθώς επίσης κι ότι η ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση παραμένει στρατηγικός στόχος.

πηγή:ertnews.gr

Discover more from

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading