Διεμφυλικός φοιτητής δέχθηκε επίθεση πριν δύο εβδομάδες από αγνώστους στο Πανεπιστήμιο της Πάτρας. Το περιστατικό συνέβη στο Τμήμα Επιστημών της Εκπαίδευσης και έχει προκαλέσει αναταραχή στην πανεπιστημιακή κοινότητα.

Άγρια επίθεση δέχθηκε φοιτητής στο τμήμα Επιστημών Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Πατρών. Πρόκειται για διεμφυλικό άτομο, στο οποίο επιτέθηκε ομάδα φοιτητών προκαλώντας χτυπήματα με γροθιές και κλωτσιές.

Ξυλοδαρμός τρανς φοιτητή στο Πανεπιστήμιο της Πάτρας (video)

Για το περιστατικό ενημερώθηκε ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Πατρών, Χρήστος Μπούρας, από την πρόεδρο του Τμήματος, Άννα Φτερνιάτη, και ζήτησε να δει τον φοιτητή, ο οποίος αρνήθηκε, πιθανότατα για να μην στοχοποιηθεί. Εκτός από την πρόεδρο του Τμήματος έχει ενημερωθεί και η Επιτροπή Ισότητας των Φύλων.

Το περιστατικό, που συνέβη στο Τμήμα Επιστημών της Εκπαίδευσης, έχει προκαλέσει αναστάτωση στην φοιτητική κοινότητα. Μάλιστα ήδη φοιτητές έχουν αντιδράσει, ενώ μέλη συλλογικότητας στο Πανεπιστήμιο ανάρτησαν πανό διαμαρτυρίας και έγραψαν συνθήματα στους τοίχους του τμήματος.

Ξυλοδαρμός τρανς φοιτητή στο Πανεπιστήμιο της Πάτρας (video)

Αδιευκρίνιστο παραμένει αν υπεβλήθη μήνυση κατά συγκεκριμένων προσώπων ή αν ο νεαρός φοβούμενος τα χειρότερα και τυχόν νέες επιθέσεις (όπως συνήθως συμβαίνει) προτίμησε να μην κινήσει καμία διαδικασία.

πηγή:ertnews.gr