Οπτικό υλικό από τη δράση των Κολομβιανών, οι οποίοι άδειασαν τις θυρίδες απο την τράπεζα της Νέας Σμύρνης εξασφάλισε η ΕΡΤ.

Όπως προκύπτει από την παρατήρηση του βίντεο, οι ληστές κατόπτευαν την τράπεζα της Νέας Σμύρνης καθήμενοι σε μια καφετέρεια.

Πώς έδρασαν

Όσον αφορά τη μεθοδολογία που ακολούθησαν οι κατηγορούμενοι, αρχικά εισήλθαν στη χώρα μας αρκετές μέρες νωρίτερα με σκοπό να μελετήσουν τους υποψήφιους στόχους.

Αφού επέλεξαν το κατάστημα-στόχο, το επισκέφτηκαν αρκετές φορές σε διάστημα τριών ημερών για να χαρτογραφήσουν το χώρο, καταγράφοντας και σε βίντεο την κατόπτευση του για περαιτέρω προσεκτική παρατήρηση των μέτρων ασφαλείας.

Έχοντας διαμοιράσει τους ρόλους τους, εισήλθαν φορώντας χειρουργικές μάσκες διαδοχικά στο κατάστημα προσποιούμενοι τους πελάτες.

Εφαρμόζοντας με ακρίβεια το σχέδιο που είχαν καταρτίσει, έφτασαν χωρίς να γίνουν αντιληπτοί στο χώρο του θησαυροφυλακίου, διέρρηξαν (5) θυρίδες και αφαίρεσαν τα κοσμήματα που βρίσκονταν στο εσωτερικό τους.

Εξήλθαν διαδοχικά από το κατάστημα και ακολούθησαν διαφορετικά δρομολόγια διαφυγής, όπου και συναντήθηκαν σε μακρινό σημείο από το κατάστημα, επικοινωνώντας τηλεφωνικά μεταξύ τους στο μεσοδιάστημα.

Την ίδια κιόλας ημέρα αποχώρησαν από τη χώρα, ταξιδεύοντας αεροπορικώς σε χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η σχηματισθείσα δικογραφία υπεβλήθη στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών και εκδόθηκαν εντάλματα σύλληψης, τόσο εθνικά όσο και διεθνή.

Πηγή: ΕΡΤ | Ρεπορτάζ: Γιώργος Γεραφέντης, ertnews.gr