Λεπτό προς λεπτό περιέγραψε ενώπιον του δικαστηρίου την δραματική προσπάθεια ανάνηψης της 9χρονης όταν υπέστη ανακοπή, από την υπόθεση των τριών νεκρών παιδιών στην Πάτρα, ο αναισθησιολόγος του «Καραμανδάνειου» Νοσοκομείου. 

Όπως ανέφερε ο Ιωάννης Χασαπόπουλος, αναισθησιολόγος – Δ/ντής ΜΕΘ Καραμανδάνειου: «Όρμησα στο θάλαμο και είδα σε ένα κρεβατάκι ένα παιδί που βρισκόταν σε ανακοπή. Ήταν νεκρό, ωχρό, οι κόρες των ματιών του ήταν σε διαστολή. Εκείνη τη στιγμή έγινε “έκρηξη” στον εγκέφαλο μου».
 
Ο αναισθησιολόγος, καθήλωσε με την περιγραφή του και έκανε την κατηγορουμένη να δακρύσει ακούγοντάς τον να μιλάει για τα λεπτά που προσπαθούσε να κρατήσει στη ζωή το παιδί.
 
Συνέχισε εξηγώντας πως: «Μου είπαν ότι αυτό είναι το παιδί της οικογένειας που έχει χάσει άλλα δύο παιδιά. Και τους είπα αυτό το παιδί πρέπει να ζήσει. Την ώρα εκείνη που προσπαθούσαν να την επαναφέρουν στη ζωή παρακαλούσα το παιδί και της έλεγα “μην φύγεις”. Έλεγα “Δεν θα πεθάνεις και εσύ”».
 

Το παιδί ξαναγύρισε στη ζωή

45 ολόκληρα λεπτά κράτησε ο αγώνας των γιατρών να επαναφέρουν την 9χρονη, με τον αναισθησιολόγο να τονίζει πως όταν έτοιμοι να αφήσουν το περιστατικό, είδαν στο μόνιτορ μια μικρή ηλεκτρική δραστηριότητα, είδαν το παιδί να ξαναγυρίζει στη ζωή.

Ο δικηγόρος της κατηγορουμένης, Αλέξης Κούγιας από την πλευρά του, είπε πως: «Όταν έγινε η ανακοπή επήλθε, τότε πανικόβλητοι όλοι προσπαθούσαν να καλύψουν ο ένας τον άλλο. Σήμερα είδαμε μια κωμικοτραγική εξέταση του κυρίου Χασαπόπουλου».
 
Ο αναισθησιολόγος κλήθηκε να σχολιάσει όσα έχει πει η μητέρα στους νοσηλευτές λίγο πριν το κρίσιμο επεισόδιο. «Ζητώ εκ των προτέρων συγνώμη, αλλά μου φαίνονται περισσότερο θεατρικά», είπε και απέκλεισε το ενδεχόμενο να χορηγήθηκε κεταμίνη στο παιδί κατά την ανάνηψη.

πηγή:ertnews.gr

Discover more from

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading