Οι βοριάδες μπαίνουν σε φάση εξασθένησης και η θερμοκρασία θα ανέβει λίγο, σύμφωνα με τη μετεωρολόγο της ΕΡΤ Νικολέτα Ζιακοπούλου. Ο ήλιος τοπικά θα είναι περισσότερος. Ωστόσο, το διήμερο Τετάρτη και Πέμπτη οι βροχές επανέρχονται δυναμικά.

Πιο αναλυτικά, την Τρίτη περιμένουμε λίγες τοπικές νεφώσεις και αρκετή ηλιοφάνεια. Ίσως βρέξει για λίγο μόνο στα Δωδεκάνησα. Οι άνεμοι νότιοι στο Ιόνιο έως 5 μποφόρ, βόρειοι στο Αιγαίο έως 7 μποφόρ με εξασθένηση. Η θερμοκρασία το μεσημέρι θα φτάσει στις περισσότερες περιοχές τους 15 με 17 βαθμούς Κελσίου, τοπικά και τους 18.

Στην Αττική περιμένουμε ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι βόρειοι έως 6 μποφόρ με εξασθένηση. Η θερμοκρασία από 6 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη θα έχουμε λίγες μόνο νεφώσεις. Οι άνεμοι πρόσκαιρα νότιοι έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 4 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Την Τετάρτη περιμένουμε αρκετές βροχές στη χώρα, τοπικές καταιγίδες πιο ισχυρές στα δυτικά και το ανατολικό Αιγαίο και χιόνια στα βόρεια ορεινά. Οι άνεμοι δυτικοι-νοτιοδυτικοι έως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα πέσει λίγο στα βόρεια.

Την Πέμπτη ο άστατος καιρός συνεχίζεται με βροχές, καταιγίδες κυρίως στο Αιγαίο και χιόνια στα ορεινά και τα ημιορεινά της δυτικής Μακεδονίας. Σταδιακά και από τα δυτικά θα επικρατήσει ισχυρός βοριάς. Η θερμοκρασία έως 12 βαθμούς στα κεντρικά και τα βόρεια, έως 16 στα υπόλοιπα. Την Παρασκευή οι βροχές θα περιοριστούν στα ανατολικά και τα νότια.

Νικολέτα Ζιακοπούλου, Φυσικός-Μετεωρολόγος (ΜSc.)

πηγή:ertnews.gr