Συνεχίζονται οι καταθέσεις μαρτύρων για τη φονική σύγκρουση των δύο τρένων στα Τέμπη με τον κόσμο να μη μπορεί να συνειδητοποιήσει εννέα ημέρες μετά την τραγωδία με τους 57 νεκρούς. Όπως μετέδωσε η ρεπόρτερ της ΕΡΤ, Κωνταντίνα Θεοχαρούλη, έξω από το Δικαστικό Μέγαρο Λάρισας όπου διεξάγεται η έρευνα για την υπόθεση από την 3η ανακρίτρια, ο κόσμος συνεχίζει να αφήνει λουλούδια, κεριά και μηνύματα για τις ψυχές που χάθηκαν τόσο βίαια και άδικα.

Στο δικαστικό μέγαρο Λάρισας είναι σε εξέλιξη η μεγάλη έρευνα που ξεκινήσει η ανακρίτρια με τον κύκλο των υπόπτων να διευρύνεται. Η Ελπίδα Κουτσογιάννη, σε ρεπορτάζ της ανέφερε ότι η ανακρίτρια αντιπαραβάλλει τα στοιχεία από το καταγραφικό του σταθμού όπου υπάρχουν όλες οι συνομιλίες μεταξύ των μηχανοδηγών και των σταθμαρχών.

«Δύο είναι τα πρόσωπα που αναμένεται να κληθούν. Θα δούμε πως αν θα κληθούν ως ύποπτοι για ανωμοτί κατάυεσγ ή αν θα κληθούν σε πρώτη φάση για απλή κατάθεση. Ο ένας είναι ο προϊστάμενος επιθεώρησης που πήρε την αναρρωτική άδεια και ο δεύτερος είναι ο δεύτερος σταθμάρχης», είπε στις «Συνδέσεις» η Ελπίδα Κουτσογιάννης η οποία αναφέρθηκε στον σταθμάρχη που ερευνάται γιατί φέρεται να αποχώρησε νωρίτερα από το πόστο του τη μοιραία νύχτα.

Εν αναμονή της απόφασης της Ολομέλειας Εφετών

«Την Παρασκευή θα συγκληθεί η Ολομέλεια Εφετών προκειμένου να οριστεί Ειδικός εφέτης ανακριτής» δήλωσε από την πλευρά της η δημοσιογράφος της ΕΡΤ Κωνσταντίνα Θεοχαρούλη επισημαίνοντας ότι μετά από αίτημα που κατέθεσε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών Λάρισας προς την Ολομέλειά της, την υπόθεση της φονικής σύγκρουσης και της αναζήτησης των αιτιών που οδήγησαν στην εθνική τραγωδία θα την αναλάβουν ο τακτικός και ο αναπληρωματικός Εφέτης.

Κάτι τέτοιο συμβαίνει λόγω της κρισιμότητας της κατάστασης και των πολλών παραμέτρων της υπόθεσης, η οποία είναι πολύπλοκη και πολύ μεγάλη γι’ αυτό και χρειάζεται ειδικός εφέτης ανακριτής, όπως κρίνουν οι δικαστές, προκειμένου να διερευνηθεί σε όλες τις πτυχές της.

Παράλληλα, η 3η ανακρίτρια συνεχίζει την έρευνα για την φονική σύγκρουση της 28ης Φεβρουαρίου στα Τέμπη. Καθημερινά περνάνε το κατώφλι του δικαστικού μεγάρου συνταξιούχοι αλλά και εν ενεργεία σιδηροδρομικοί προκειμένου να καταθέσουν την εμπειρία τους που μπορεί να διαλευκάνει κάποια σκοτεινά σημεία και να βοηθήσει την ίδια την ανακρίτρια προκειμένου να συνεχίσει σωστά το έργο της προς όλες τις κατευθύνσεις.

Πέρα από τον προφυλακισμένο σταθμάρχη, ο οποίος στην πολύωρη κατάθεσή του παρέθεσε την δική του εκδοχή για το αδιανόητο σιδηροδρομικό δυστύχημα, και άλλοι φαίνεται ότι θα περάσουν το κατώφλι του δικαστικού μεγάρου προκειμένου να δώσουν εξηγήσεις και να πουν τι έγινε εκείνο το μοιραίο βράδυ. Κρίσιμα ερωτήματα όπως το γιατί κάποιοι σταθμάρχες που είχαν βάρδια, σύμφωνα με το πρόγραμμα βαρδιών, έφυγαν νωρίτερα και το τι έγινε με τον σταθμάρχη της επόμενης βάρδιας ζητούν απαντήσεις;

Σύμφωνα με πληροφορίες μέχρι και την Παρασκευή 10 Μαρτίου θα έχουμε και τον ορισμό του ειδικού εφέτη ανακριτή, οπότε θα συνεχιστεί η διαδικασία της προανάκρισης κανονικά την ώρα που και άλλοι ύποπτοι για παραλείψεις και λάθη μπαίνουν στο κάδρο των ερευνών με το ρόλο του Επιθεωρητή τη ΟΣΕ και του σταθμάρχη που αποχώρησε πριν τη λήξη της βάρδιάς του να είναι εξετάζονται διεξοδικά.

Ρεπορτάζ: Κωνσταντίνα Θεοχαρούλη, Ελπίδα Κουτσογιάννη | Λάρισα ΕΡΤ

πηγή:ertnews.gr