Ευχόμενος δύναμη στους οικείους των θυμάτων ο υφυπουργός παρά των πρωθυπουργό Χρήστος Τριαντόπουλος αναφέρεται στην επιχείρηση στον τόπο του σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη που ολοκληρώθηκε το «συντομότερο δυνατόν» όπως είπε, και αφορούσε απομάκρυνση όγκου συνολικού βάρους 2.000 τόνωνΠενήντα μια σοροί παραδόθηκαν στις οικογένειες των θυμάτων και απομένει να παραδοθούν άλλες τέσσερις, είπε ο κ. Τριαντόπουλος. Υπενθύμισε ότι δεν έχει ταυτοποιηθεί δηλωθείσα αγνοούμενη ενώ δεν έχει εμφανιστεί συγγενής για ταυτοποίηση σχετικά με τη σορό αγνώστων στοιχείων.

«Επικράτησε σύγχυση αναφορικά με τον αριθμό των σορών και επιχειρήσαμε πολλές φορές διασαφήνιση δρομολογώντας με την αρωγή των ειδικών την ενημέρωση των οικογενειών», είπε ο υφυπουργός που από την Πέμπτη βρισκόταν στον τόπο της τραγωδίας, επικεφαλής κυβερνητικού κλιμακίου.

«Σε δύσκολες συνθήκες ειδικά για τους συγγενείς των θυμάτων κινητοποιήθηκε ο κρατικός μηχανισμός για αποκατάσταση του πεδίου, ενημέρωση οικογενειών και παράδοση των σορών. Στόχος ήταν να ολοκληρωθούν όσο πιο γρήγορα οι εργασίες- κι αυτό το πετύχαμε – με συντονισμό Περιφέρειας, αστυνομίας, πυροσβεστικής, ιδιώτών, ειδικών εμπειρογνωμόνων της ΕΛ. ΑΣ από την ομάδα εξακρίβωσης θυμάτων καταστροφών, ψυχολόγων και ειδικών του ΕΣΥ«, περιγράφει, ο Χρήστος Τριαντόπουλος.

«Ήταν η μεγαλύτερη σε εύρος και όγκο επιχείρηση συλλογής, μεταφοράς και αποκατάστασης του χώρου και αφορούσε 24 βαγόνια από τις δύο αμαξοστοιχίες συνολικού βάρους κοντά στις 2.000 τόνους. Συντρίμμια και βαγόνια έχουν μεταφερθεί σε ειδικό χώρο. ‘Ηταν μια διαδικασία που χρειάστηκε την εργασία εκατοντάδων ανθρώπων. Έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες αποκατάστασης του χώρου και επίσης των γρμμών όπως διαπίστωσε και ο υπουργός Γ. Γεραπετρίτης που μετέβη στην περιοχή», είπε τέλος ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ.

Πηγή: ΕΡΤ -Εκπομπή «Συνδέσεις», ertnews.gr