Σιωπηρή διαμαρτυρία στο Σύνταγμα για το πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη. Παρασκευή 3 Μαρτίου 2023 (ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ/EUROKINISSI)

Όλο το Σύνταγμα γέμισε με πλήθος κόσμου σήμερα (03.03.2023), σε μία σιωπηλή διαμαρτυρία για την φονική σύγκρουση των τρένων στα Τέμπη. Άνθρωποι κάθε ηλικίας κρατούσαν κεριά, μαύρα μπαλόνια και πανό που ρωτούσαν: «Πόσο κοστολογείται η ανθρώπινη ζωή», ως μια ελάχιστη ένδειξη πένθους για τα θύματα της τραγωδίας.

Όπως μετέδωσε η Χαρά Γιαννοπούλου στην ΕΡΤ από το Σύνταγμα, η διαμαρτυρία για την φονική σύγκρουση των τρένων στα Τέμπη, προκάλεσε επεισόδια με μολότοφ και χημικά.

Το κάλεσμα για την πορεία στο Σύνταγμα ήταν για τις 7 το απόγευμα και ήδη από τις 7 και τέταρτο, η λεωφόρος Αμαλίας είχε κλείσει από το πλήθος του κόσμου που βρισκόταν στο σημείο.

Δύο περίπου ώρες μετά την αρχή της διαμαρτυρίας, μια αρκετά μεγάλη ομάδα ατόμων έφτασε στο Σύνταγμα από τα Προπύλαια και μερίδα των ατόμων αυτών επιτέθηκαν με πέτρες και μολότοφ εναντίον των αστυνομικών που βρισκόταν κοντά στη Βουλή. Το αποτέλεσμα ήταν να διαλυθεί γρήγορα η σιωπηλή διαμαρτυρία.

Από τα επεισόδια τραυματίστηκαν πέντε αστυνομικοί και έγιναν τέσσερις προσαγωγές, ενώ πλέον η κατάσταση έχει ηρεμήσει.

πηγή:ertnews.gr

%d