Έρευνες των σωστικών συνεργείων για τους αγνοούμενους στα συντρίμμια των δύο αμαξοστοιχιών που συγκρούστηκαν στα Τέμπη, Πέμπτη 2 Μαρτίου 2023. (ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ/ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ)

Η αυτοψία στο γραφείο του σταθμάρχη από ειδικό κλιμάκιο στο σταθμό της Λάρισας, πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη και αποκάλυψε μία σειρά από σημαντικά στοιχεία για την εθνική τραγωδία Τέμπη. Πέρα από τον λίγο χρόνο που φέρεται να είχε περάσει ο 59χρονος στη θέση του σταθμάρχη, εξηγείται ακόμη ο λόγος για τον οποίο παραμένει άγνωστος ο αριθμός των επιβατών.

Το κρίσιμο ερώτημα: Πόσοι ήταν οι επιβάτες του τρένου

Αυτό που προκύπτει από το ρεπορτάζ είναι ότι το τρένο θα έπρεπε να έχει φτάσει στον εν λόγω σταθμό στις 22:11, αυτός ήταν ο προγραμματισμός. Ωστόσο, λόγω καθυστερήσεων, έφτασε στις 23:05. Ο φόβος των αρχών είναι ότι μπορεί να υπήρχαν άτομα που επιβιβάστηκαν στο τρένο χωρίς να κόψουν εισιτήριο από τα εκδοτήρια.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα εκδοτήρια κλείνουν στις 23:45. Όμως δέκα λεπτά πριν ξεκινήσει το τρένο απαγορεύεται κάποιος να αγοράσει εισιτήριο από τα εκδοτήρια. Συνεπώς αν κάποιος επιβιβαστεί, αγοράζει το εισιτήριό του επάνω στο τρένο. Κατά τις αρμόδιες πηγές, κάτι τέτοιο δεν συμβαίνει μαζικά, διότι υπάρχει πρόστιμο 10 ευρώ. Κανείς δε γνωρίζει εάν επιβιβάστηκε κόσμος τα τελευταία δέκα λεπτά πριν ξεκινήσει το τρένο από τον σιδηροδρομικό σταθμό στη Λάρισα.

Αυτό δεν ισχύει μόνο για τον συγκεκριμένο σταθμό, καθώς είχαν προηγηθεί εφτά στάσεις μέχρι να φτάσει το τρένο από την Αθήνα στη Λάρισα.

Ρεπορτάζ: Αλέξανδρος Καλαφάτης

πηγή:ertnews.gr

%d