Ανείπωτη τραγωδία σημειώθηκε το βράδυ της Τρίτης (28/2) έπειτα από σύγκρουση τρένων στα Τέμπη, λίγο έξω από τη Λάρισα. Επιβατική αμαξοστοιχία που εκτελούσε το δρομολόγιο Αθήνα- Θεσσαλονίκη συγκρούστηκε μετωπικά με εμπορική αμαξοστοιχία που εκτελούσε το αντίθετο δρομολόγιο. Επικράτησε πανικός.

Από τη σφοδρότητα της σύγκρουσης, τα τρία πρώτα βαγόνια της εμπορικής αμαξοστοιχίας, μετατράπηκαν σε μία άμορφη μάζα από σίδερα, με τους νεκρούς ως αυτή την ώρα, να φτάνουν τους 40 και οι τραυματίες ξεπερνούν τους 85.

Η μετωπική σύγκρουση μεταξύ της επιβατικής αμαξοστοιχίας με 350 επιβάτες που εκτελούσε το δρομολόγιο Αθήνα – Θεσσαλονίκη και της εμπορικής που έκανε την αντίθετη διαδρομή έγινε λίγο μετά τις 11 το βράδυ έξω από τη Λάρισα. Επικράτησε πανικός. Οι μαρτυρίες των επιβατών σοκάρουν.

  Στο σημείο έσπευσαν πυροσβέστες και ασθενοφόρα, καθώς και ο υπουργός Υγείας. Οι τραυματίες μεταφέρθηκαν στα νοσοκομεία. Με αίματα ακόμη στο πρόσωπο, οι πρώτοι επιβάτες έφτασαν στη Θεσσαλονίκη, όπου τους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες. Η ανησυχία κορυφώθηκε για όσους δεν είχαν νέα από τους δικούς τους ανθρώπους.
 
Άγνωστο παραμένει ακόμη πώς έγινε η φονική σύγκρουση, αφού, όπως φαίνεται στα πλάνα από ντρόουν, παρόλο που στο σημείο υπάρχει διπλή γραμμή, τα δύο τρένα βρέθηκαν στην ίδια.

πηγή:ertnews.gr

Discover more from

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading