Θέλεις να στείλεις ένα μακρινό φιλί στον/στη σύντροφό σου; Φοβάσαι την στενή επαφή τον καιρό του κορονοϊου; Κινέζοι φοιτητές του πανεπιστημίου στην πόλη Changzhou City εφηύραν μία συσκευή στο σχήμα του στόματος που μεταφέρει την αίσθηση του φιλιού από τη μία συσκευή στην άλλη. Μπορεί για τους Κινέζους ένα εικονικό φιλί που προσομοιάζει με αυτό του αγαπημένου μας προσώπου να φαντάζει ως η λύση στις σχέσεις εξ αποστάσεως, αλλά οι αντιδράσεις στον υπόλοιπο κόσμος δεν είναι και τόσο ενθαρρυντικές.

O Jiang Zhongli στον οποίο πιστώνεται η ιδέα του φιλιού από σιλικόνη δήλωσε ότι ήταν σε σχέση εξ αποστάσεως με την κοπέλα του όταν σκέφτηκε την ιδέα για τη συσκευή που έχει σχήμα στόματος. Η συσκευή φιλιού συνδέεται με το τηλέφωνο μέσω bluetooth και μιας εφαρμογής. Μπορεί να λειτουργήσει απλά συνδέοντας το τηλέφωνο στη συσκευή. Το μηχάνημα μπορεί ακόμη και να μεταδώσει τον ήχο που κάνει ο χρήστης όταν φιλιέται.

Εικονικά φιλιά εξ αποστάσεως – Η νέα τρέλα των Κινέζων που έγινε viral

Ο ερωτοχτυπημένος επιστήμονας υπέβαλε αίτηση για δίπλωμα ευρεσιτεχνίας το 2019, το οποίο έληξε πρόσφατα. Όπως δήλωσε εξεπλάγην που η εφεύρεσή του έγινε τόσο δημοφιλής και ελπίζει κάποιος να την εξελίξει.

Η συσκευή φιλιού πωλείται αυτή τη στιγμή στον μεγαλύτερο ιστότοπο διαδικτυακών αγορών της Κίνας, το Taobao. Ένα μεμονωμένο σετ χειλιών κοστίζει περίπου 260 γιουάν (38 δολάρια ΗΠΑ) το καθένα και περίπου 550 γιουάν (79 δολάρια ΗΠΑ) για ένα ζευγάρι. Η συσκευή πωλείται με ρυθμό άνω των 100 μονάδων το μήνα. Και οι δημιουργοί της βλέποντας την απήχησή της δίνουν πλέον τη δυνατότητα, μέσω εφαρμογής, να δίνεις φιλιά και σε αγνώστους.

Πηγή: CNN, UPI, ertnews.gr