Το πρώτο του δημόσιο σχόλιο για το ζήτημα με τον Παύλο Πολάκη έκανε ο Αλέξης Τσίπρας. «Αποφάσισα την παραπομπή και την καθαίρεση του Πολάκη από την θέση του τομεάρχη», τόνισε μεταξύ άλλων σε συνέντευξή του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Συγκεκριμένα, ο Αλέξης Τσίπρας μιλώντας στο τέταρτο συνέδριο που διοργανώνει το ygeiamou.gr και το «ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ», είπε πως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα έρθει στην διακυβέρνηση ούτε για να γκρεμίσει, ούτε για να εκδικηθεί, θα έρθει για να δημιουργήσει, σχολίασε για το ζήτημα με τον Παύλο Πολάκη.

«Εγώ έχω τη δυνατότητα να κρίνω το μέτρο και το βαθμό της αξιολόγησης των πράξεων που εκθέτουν το κόμμα μας. Ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ έχει διαδικασίες και όργανα» τόνισε, προσθέτοντας ότι «έχω ευθύνη να προστατέψω το κόμμα μου αλλά να προχωρήσω προς τη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές».

Συμπλήρωσε ότι δεν θα ασχοληθεί το όργανο του κόμματος με την παραπομπή. «Έχει ήδη αποφασιστεί από εμένα η παραπομπή του, σύμφωνα με το καταστατικό του ΣΥΡΙΖΑ», δήλωσε.

Ανέφερε επίσης ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ είναι ένα ανοιχτό, δημοκρατικό κόμμα. Δεν παραπέμπει για διαφορετικές απόψεις π.χ. για τον εμβολιασμό. Αλλά είναι διαφορετικό να καταθέτει άλλο σχέδιο προεκλογικά. Πρόσθεσε ακόμη, ότι η θέση και στάση του ΣΥΡΙΖΑ είναι αυτή που εκφράζεται από τον πρόεδρο και τα όργανα.

«Η ζημιά είναι ότι ασχολούμαστε με το θέμα Πολάκη επί 24-48 ώρες, αντί για τις προγραμματικές μας θέσεις», είπε ο Αλέξης Τσίπρας, σημειώνοντας ότι αύριο το κόμμα του παρουσιάζει το πρόγραμμα για το ζήτημα της στέγασης.

πηγή:ertnews.gr