Πλήθος κόσμου είπε το τελευταίο «αντίο» στον Δήμαρχο Ιωαννιτών, Μωυσή Ελισάφ. Η κηδεία έγινε στη μία μετά το μεσημέρι, στην Ιερά Συναγωγή Ιωαννίνων παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου.

Θλιμμένοι οι πολίτες στα Ιωάννινα, από το πρωί άφηναν ένα λουλούδι στην είσοδο του Δημαρχείου της πόλης, όπου η σορός του εκλιπόντος Δημάρχου Ιωαννίνων πέρασε καθ’ οδόν προς την Εβραϊκή Συναγωγή, όπου έγινε η εξόδιος ακολουθία.

Συνεργάτες του Μ. Ελισάφ στον Δήμο Ιωαννιτών, φίλοι και πολίτες της Ηπείρου, με δάκρυα στα μάτια αποχαιρέτισαν τον Δήμαρχο της πόλης που έφυγε από την ζωή την Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου.

Τον χαρακτήριζαν μετριοπαθή, “άνθρωπο με το γαλήνιο βλέμμα” που κατάφερε να ενώσει διαφορετικούς ανθρώπους κατά την διάρκεια της θητείας του ως Δήμαρχος Ιωαννίνων.

Η σορός του μεταφέρθηκε στο Εβραϊκό Νεκροταφείο όπου συγγενείς και φίλοι του Μωυσή Ελισάφ, είπαν το τελευταίο αντίο. Την κυβέρνηση εκπροσώπησε ο Αντιπρόεδρος Παναγιώτης Πικραμένος, ενώ παρούσα ήταν η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, ο πρέσβης των ΗΠΑ Γ. Τσούνης, ο πρέσβης του Ισραήλ Νόαμ Κατς, εκπρόσωποι των κομμάτων, επικεφαλής διπλωματικών αποστολών, μέλη του Κεντρικού Ισραηλιτικού Συμβουλίου αλλά και πλήθος κόσμου, που θέλησε να τιμήσει τον άνθρωπο και επιστήμονα που άλλαξε τόσα πολλά στην πόλη των Ιωαννίνων.

Στην Ηπειρώτικη γη αναπαύεται ο Μωυσής Ελισάφ

Χθες Σάββατο, Σε κλίμα βαθιάς θλίψης και οδύνης συνεδρίασε εκτάκτως το Δημοτικό Συμβούλιο Ιωαννίνων προκειμένου να αποτίσει φόρο τιμής στον Δήμαρχο Μωυσή Ελισάφ. Δεκάδες ήταν τα συλλυπητήρια μηνύματα που ακολούθησαν την είδηση του θανάτου του Δημάρχου Ιωαννίνων.

πηγή:ertnews.gr

Αρέσει σε %d bloggers: