Ένα δυνατό μήνυμα αισιοδοξίας και ενότητας για την αντιμετώπιση του παιδικού καρκίνου έστειλε το Σωματείο «ΕΛΠΙΔΑ-Σύλλογος Φίλων Παιδιών με καρκίνο» μέσα από μια συμβολική δράση στο Αμφιθέατρο της Ογκολογικής Μονάδας Παίδων «Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη-ΕΛΠΙΔΑ», παρουσία του Υπουργού Υγείας κυρίου Θάνου Πλεύρη, της αναπληρώτριας Υπουργού Υγείας κυρίας Μίνας Γκάγκα, αλλά και ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού της Μονάδας, τιμώντας την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Παιδικού Καρκίνου, την Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2023.

Η Πρόεδρος του Σωματείου Μαριάννα Βαρδινογιάννη ανακοίνωσε πολύ ενθαρρυντικά στατιστικά στοιχεία για τον παιδικό καρκίνο τονίζοντας «ότι ο παιδικός καρκίνος μπορεί και πρέπει να νικηθεί».

Οπως είπε, το 80% των παιδιών με καρκίνο που λαμβάνουν θεραπεία στην Ογκολογική Μονάδα Παίδων «Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη-ΕΛΠΔΑ» θεραπεύονται, και γύρω στα 70 παιδιά ετησίως υποβάλλονται σε Μεταμόσχευση Μυελού των Οστών με πολύ μεγάλα ποσοστά επιτυχίας.

Στόχος μας, συνέχισε, παραμένει “να σώσουμε τις ζωές όλων των παιδιών. Να γίνονται καλά όλα τα παιδιά μας. Για τον λόγο αυτό φροντίζουμε η Ογκολογική μας Μονάδα να συνεχίσει να λειτουργεί απρόσκοπτα, παραμένοντας στην πρωτοπορία για την αντιμετώπιση του παιδικού καρκίνου:

με την προμήθεια των τελειότερων και πιο σύγχρονων μηχανημάτων,

μέσα από τη συνεργασίες μας με τα μεγαλύτερα Ογκολογικά Κέντρα του εξωτερικού, όπως το Johns Hopkins και το Philadelphia Hospital των Ηνωμένων Πολιτειών, το Sick Kids Hospital του Καναδά, το Princess Maxima της Ολλανδίας και πολλά ακόμα σπουδαία Ιδρύματα για τον καρκίνο της παιδικής ηλικίας

με την εκπαίδευση του ιατρικού και νοσηλευτικού μας προσωπικού,

με κάθε τρόπο και μέσο που έχουμε να σταθούμε στο πλευρό των μικρών παιδιών που μας χρειάζονται!”.

Από την πλευρά του ο Υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης συνεχάρη το προσωπικό της Μονάδας, το Σωματείο «ΕΛΠΙΔΑ» και την κυρία Βαρδινογιάννη για το πολύτιμο έργο που προσφέρουν και ανακοίνωσε πως η κυβέρνηση θα ενισχύσει το συγκεκριμένο έργο μετατρέποντας και μετονομάζοντας την Μονάδα σε «Ογκολογικό Κέντρο Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη-ΕΛΠΙΔΑ», προκειμένου να έχει αυτοτέλεια, μεγαλύτερη ευελιξία και να παραμείνει στην πρωτοπορία αντιμετώπισης του παιδικού καρκίνου.

“Αυτό που διαχωρίζει σε μεγάλο βαθμό τον καρκίνο της παιδικής ηλικίας είναι ότι δεν μπορούν να γίνουν προγράμματα πρόληψης όπως στον καρκίνο των ενηλίκων. Όμως χρειάζεται έγκαιρη διάγνωση και έγκαιρη θεραπεία¨, τόνισε ο υπουργός.

Η αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα από την πλευρά της μίλησε αναλυτικά για την ανάγκη ενίσχυσης της Μονάδας με όλα τα απαραίτητα εργαλεία, ενώ ο κοινός Διοικητής των Νοσοκομείων Παίδων «Π.&Α. ΚΥΡΙΑΚΟΥ» και «Η ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ» Μανώλης Παπασάββας μίλησε αναλυτικά για την Μονάδα, η οποία όπως είπε συγκαταλέγεται στις κορυφαίες παγκοσμίως, παρέχοντας στους μικρούς ασθενείς πρωτοποριακές και καινοτόμες θεραπείες.

Ιδιαίτερα συγκινητική ήταν η στιγμή όταν η μικρή Αγάπη παρέδωσε στον Υπουργό Υγείας μια χειροτεχνία για την ημέρα φτιαγμένη από τα παιδιά της «ΕΛΠΙΔΑΣ», ενώ στη συνέχεια όλοι μαζί τοποθέτησαν στον Τοίχο των Αστεριών της «ΕΛΠΙΔΑΣ» το Αστέρι της «Παγκόσμιας Ημέρας κατά του Παιδικού καρκίνου» στέλνοντας το πιο αισιόδοξο μήνυμα.

-φωτο ICCD-

πηγή:ΑΠΕ-ΜΠΕ