Στα σημεία της καταστροφής στην Τουρκία βρίσκεται η ΕΡΤ με την απεσταλμένη της Ελβίρα Κρίθαρη να συγκλονίζει καθώς όπως μετέδωσε εκεί όπου πριν από λίγες μέρες έστεκε μια πολυκατοικία τώρα πια υπάρχει ένα άδειο οικόπεδο.

«Στην πρώτη μας σύνδεση από τα Άδανα η μετάδοση έγινε από το συγκεκριμένο σημείο στο οποίο πια δεν υπάρχει τίποτα … Βλέπετε τις πολυκατοικίες γύρω που είναι πολύωροφες, αλλά βλέπετε κι ένα άδειο οικόπεδο που έχει μόνο λίγα χαλάσματα. Σε αυτό το σημείο υπήρχε ένα βουνό από μπάζα και από κάτω υπήρχαν 90 άνθρωποι… τώρα δεν υπάρχει τίποτα. Οι αρχές έχουν μαζέψει τα ερείπια και μόνο μια οικογένεια προσπαθεί να μαζέψει από την παρακείμενη πολυκατοικία που έχει κριθεί ακατάλληλη λίγα πράγματα για να φύγει για μια άλλη πόλη» ανέφερε η δημοσιογράφος.

Πρόκειται για μια από τις 30 πολύωροφες πολυκατοικίες που ισοπεδώθηκαν στα Άδανα ενώ όπως είπε η Ε. Κρίθαρη αυτό που δίνει χαρά μέσα σε αυτό το σκηνικό της καταστροφής είναι ότι ακόμα και σήμερα ένας άνδρας σε άλλη περιφέρεια, στο Χατάι, κατάφερε να βγει ζωντανός από τα συντρίμμια.

Αποστολή στά Άδανα: Ελβίρα Κρίθαρη- Κάμερα: Φώτης Πάντος – Ήχος: Παναγιώτα Δερβιτσιώτη

πηγή:ertnews.gr

Discover more from

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading