Συνεχίζεται σήμερα 6 Φεβρουαρίου η πολύκροτη δίκη για τη δολοφονία του Άλκη Καμπανού, με τις μαρτυρίες και των υπόλοιπων μελών της παρέας του 19χρονου που υπήρξαν και οι ίδιοι θύματα της πρωτοφανούς επίθεσης με οπαδικά κίνητρα στη Χαριλάου τα ξημερώματα της 1ης Φεβρουαρίου του 2022. Μέχρι στιγμής, στο βήμα του μάρτυρα έχουν ανέβει ο πατέρας, η μητέρα και η αδελφή του Άλκη, καθώς και ο 21χρονος φίλος του που τραυματίστηκε πολύ σοβαρά στην επίθεση, στα σκαλιά της πολυκατοικίας επί της οδού Γαζή.

Ο νεαρός αναγνώρισε τη συμμετοχή ενός εκ των κατηγορουμένων, λόγω του ύψους του και χρώματος των μαλλιών του, καθώς, όπως είπε, δεν φορούσε κουκούλα, όπως οι υπόλοιποι. 

Άμεσα αναμένεται και η κατάθεση άλλων τριών νεαρών που βρίσκονταν με τον Άλκη στην τελευταία βόλτα της ζωής του. Για την υπόθεση έχουν οριστεί ήδη αρκετές δικάσιμοι έως και τον Μάρτιο, ενώ ιδιαίτερα σημαντική θεωρείται η κατάθεση της ιατροδικαστή, σε μερικές ημέρες.

Στο εδώλιο κάθονται 12 νεαροί που στην πλειονότητά τους παραδέχονται

Οι 12 νεαροί που κάθονται στο εδώλιο, παραδέχονται τη συμμετοχή τους στην επίθεση, όλοι όμως αρνούνται ότι χτύπησαν τον Άλκη. Κατηγορούνται για ανθρωποκτονία με δόλο, τετελεσμένη (στην περίπτωση του Άλκη) και για απόπειρα (στην περίπτωση ενός εκ των τραυματισμένων φίλων του) από κοινού, ενώ, ένας εξ αυτών, για απόπειρα ανθρωποκτονίας, στην περίπτωση του δεύτερου τραυματισμένου φίλου του Άλκη και οι υπόλοιποι 11 ως απλοί συνεργοί στη συγκεκριμένη πράξη. Όλοι τους κατηγορούνται και για επίθεση και κατοχή αντικειμένων που μπορούν να προκαλέσουν σωματικές βλάβες, με τις επιβαρυντικές διατάξεις του αθλητικού νόμου, όπως επίσης για παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία.

πηγή:ertnews.gr

%d