Τούρκος υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ δήλωσε το Σάββατο ότι η προγραμματισμένη επίσκεψη του Σουηδού ομολόγου του στην Άγκυρα ακυρώθηκε μετά τη χορήγηση άδειας από τις σουηδικές αρχές για διαδηλώσεις διαμαρτυρίας στη Στοκχόλμη.

Remaining Time-0:00

Fullscreen

Mute

Ο Σουηδός υπουργός Άμυνας είχε προγραμματίσει να ταξιδέψει την επόμενη
εβδομάδα στην Άγκυρα μετά από πρόσκληση του Τούρκου ομολόγου του καθώς
η σκανδιναβική χώρα ελπίζει να ωθήσει την Τουρκία να επικυρώσει το αίτημά της να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ.

Σε αυτό το σημείο, η επίσκεψη του Σουηδού υπουργού Άμυνας στην Τουρκία, στις 27 Ιανουαρίου, έχει καταστεί άνευ νοήματος. Έτσι, εμείς ακυρώσαμε την επίσκεψη”, δήλωσε ο Ακάρ.

Ακόμα ανέφερε ότι δήλωσε ότι συζήτησε την έλλειψη μέτρων για τις διαμαρτυρίες στη Σουηδία κατά της Τουρκίας με τον πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν και μετέφερε την αντίδρασή του στον Σουηδό ομόλογό του στο περιθώριο συνάντησης για την άμυνα της Ουκρανίας.

Σουηδία: Ο υπουργός Άμυνας σχεδιάζει την επόμενη εβδομάδα να επισκεφθεί την Τουρκία

“Είναι απαράδεκτο να μην γίνεται μια κίνηση ή αντίδραση σε αυτές τις (διαμαρτυρίες). Έπρεπε να γίνουν τα απαραίτητα πράγματα,  μέτρα θα έπρεπε να είχαν ληφθεί”, δήλωσε ο Ακάρ σύμφωνα με δήλωση του τουρκικού υπουργείου Άμυνας.

Την Παρασκευή, η Τουρκία κάλεσε τον Σουηδό πρεσβευτή για την άδεια των αρχών για μια διαμαρτυρία που είναι προγραμματισμένη το Σάββατο, κατά την οποία το ιερό βιβλίο των μουσουλμάνων το Κοράνι θα καεί, κοντά στην τουρκική πρεσβεία στη Στοκχόλμη.

Πηγή: Reuters, ertnews.gr