Νέα επιδείνωση από το βράδυ της Πέμπτης με βροχέςχιόνια στα ορεινά και μικρή πτώση της θερμοκρασίας στην ηπειρωτική Ελλάδα.

Remaining Time-0:00

Fullscreen

Mute

Ο παρατεταμένος νοτιάς κρατάει τη θερμοκρασία σε υψηλά για την εποχή επίπεδα, με συνεχείς βροχές στην δυτική κυρίως Ελλάδα. Από την Παρασκευή ένα νέο χαμηλό θα επηρεάσει την χώρα μας με επιπλέον βροχές αλλά και χιόνια στα ορεινά.

Την Πέμπτη το πρωί οι βροχές θα είναι περιορισμένες στην περιοχή της δυτικής Ελλάδας, με βελτιωμένο καιρό με αρκετό ήλιο και παροδικές νεφώσεις στην υπόλοιπη χώρα. Από το μεσημέρι όμως σποραδικές καταιγίδες θα αρχίσουν να εκδηλώνονται στην δυτική Ελλάδα και το βράδυ ίσως σημειωθεί ασθενής χιονόπτωση στην ορεινή δυτική Μακεδονία.

Οι θυελλώδεις νότιοι άνεμοι χωρίς αλλαγή διατηρούν τις υψηλές εντάσεις στα 5 με 7 και τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα παραμείνει σε υψηλά επίπεδα στους 4 με 10 βαθμούς οι ελάχιστες τιμές το πρωί και τους 17 με 21 βαθμούς οι μέγιστες τις μεσημβρινές ώρες σε όλη την επικράτεια.

Στην Αττική θα έχει αρκετό ήλιο με παροδικές νεφώσεις και ισχυρούς νότιους ανέμους στα 5 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη προβλέπονται λίγες νεφώσεις κατά διαστήματα πιο αυξημένες και οι άνεμοι θα είναι νοτιοανατολικοί στα 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στους 12 με 18 βαθμούς Κελσίου.

Την Παρασκευή θα είναι ήδη σε εξέλιξη από το βράδυ της προηγούμενης βροχοπτώσεις που θα ξεκινήσουν από την δυτική και βόρεια Ελλάδα και γρήγορα θα γενικευτούν σε όλη την χώρα.

Τα φαινόμενα κατά τόπους μπορεί να έχουν μεγαλύτερη ένταση και να συνοδευτούν από κεραυνούς. Από το μεσημέρι και μετά όμως θα περιοριστούν στα ανατολικά και στα νησιά του Αιγαίου. Στην ορεινή ηπειρωτική Ελλάδα από νωρίς θα σημειωθούν χιονοπτώσεις που μπορεί να επηρεάσουν και ημιορεινές περιοχές της Ηπείρου, της Μακεδονίας και της κεντρικής Ελλάδας.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση πιο αισθητή στα βόρεια της τάξεως των 3 με 5 βαθμών. Οι νότιοι άνεμοι με αμείωτη ένταση σταδιακά θα στραφούν σε δυτικούς μόνο στο Ιόνιο με τάση εξασθένησης.

Το Σάββατο και η Κυριακή θα είναι βροχερές με φαινόμενα κατά διαστήματα πιο έντονα και τις χιονοπτώσεις να περιορίζονται την Κυριακή στη βόρεια Ελλάδα. Οι άνεμοι πρόσκαιρα θα εξασθενήσουν μόνο το βράδυ του Σαββάτου. Η θερμοκρασία χωρίς σημαντικές αλλαγές, με πιο χαμηλές τιμές στα ηπειρωτικά και υψηλότερες μέχρι και τους 19 βαθμούς οι μέγιστες στην νησιωτική χώρα.

Ερμιόνη Κατιρτζόγλου Φυσικός Μετεωρολόγος (MSc.)

πηγή:ertnews.gr