Ρωσικοί πύραυλοι πλήττουν υποδομές ζωτικής σημασίας στις ουκρανικές επαρχίες Χάρκοβο και Λβιβ στο ανατολικό και δυτικό τμήμα της χώρας αντίστοιχα, δήλωσαν τοπικοί αξιωματούχοι.
Ο δήμαρχος του Κιέβου δήλωσε ότι εκρήξεις ακούγονται στην πρωτεύουσα και ότι η αεροπορική άμυνα βρίσκεται σε λειτουργία.

 Πέντε νεκροί – 27 τραυματίες από ρωσική πυραυλική επίθεση σε πολυκατοικία στη Ντνίπρο

Πέντε άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και 27 τραυματίστηκαν – μεταξύ των οποίων έξι παιδιά – από ρωσική πυραυλική επίθεση σε μια πολυκατοικία στην πόλη Ντνίπρο στην κεντροανατολική Ουκρανία, δήλωσε ο περιφερειακός κυβερνήτης Βαλεντίν Ρεζνισένκο, σε νεότερο απολογισμό των θυμάτων της επίθεσης. 
“Είκοσι επτά άνθρωποι τραυματίστηκαν. Ανάμεσά τους είναι έξι παιδιά. Όλοι νοσηλεύονται σε νοσοκομείο”, είπε.

Μαζική πυραυλική επίθεση έπληξε υποδομές: «Οι επόμενες ημέρες θα είναι δύσκολες» (ουκρανός υπουργός Ενέργειας)

Ο υπουργός Ενέργειας  Γκέρμαν Γκαλουσένκο δήλωσε ότι οι επόμενες ημέρες θα είναι δύσκολες στο μέτωπο της ενέργειας έπειτα από την τελευταία ρωσική επίθεση κατά ζωτικής σημασίας  υποδομών σε πολλές περιοχές της Ουκρανίας.
Η Ρωσία εξαπέλυσε σήμερα μαζική πυραυλική επίθεση κατά της Ουκρανίας.
«Εξαιτίας των βομβαρδισμών στις περισσότερες περιοχές, πραγματοποιούνται έκτακτες διακοπές. Οι επόμενες ημέρες θα είναι δύσκολες», έγραψε ο ουκρανός υπουργός Ενέργειας στο Facebook. 

Τουλάχιστον 10 τραυματίες από  ρωσική πυραυλική επίθεση σε πολυκατοικία στη Ντνίπρο

Τουλάχιστον 10 άνθρωποι, μεταξύ των οποίων δύο παιδιά, τραυματίστηκαν από ρωσική επιδρομή σήμερα σε μια πολυκατοικία στην πόλη Ντνίπρο, δήλωσε ο περιφερειακός κυβερνήτης. 
Ο Κίριλο Τιμοσένκο, αναπληρωτής επικεφαλής του γραφείου του Ουκρανού προέδρου δήλωσε ότι 15 άνθρωποι έχουν διασωθεί μέχρι στιγμής από τα ερείπια. Ο ίδιος έδωσε στη δημοσιότητα μια φωτογραφία που δείχνει μια εννιαόροφη πολυκατοικία, μέρος της οποίας έχει καταρρεύσει.

πηγή:ΑΠΕ-ΜΠΕ

%d