Σε εξέλιξη είναι από τα ξημέρωματα της Παρασκευής (13/1), σύμφωνα με πληροφορίες, επιχείρηση της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Δυτικής Αττικής σε όλη την Αττική για την εξάρθρωση εγκληματικής οργάνωσης. 

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ και του δημοσιογράφου Γιώργου Γεραφέντη, πέντε από τα μέλη της σπείρας συνελήφθησαν επ΄ αυτοφώρω, σήμερα το πρωί στη Μεταμόρφωση, λίγο πριν συναντηθούν με υποψήφιο θύμα τους, με το οποίο είχαν κλείσει ραντεβού για να νοικιάσουν δήθεν το σπίτι του.

Συνολικά έχουμε 10 συλλήψεις, ανάμεσά τους και τα αρχηγικά μέλη της συμμορίας. Οι οκτώ είναι άνδρες οι δύο γυναίκες. Έχουν ταυτοποιηθεί άλλα τέσσερα άτομα, που αναζητούνται.

Πώς δρούσε η σπείρα

Εντόπιζαν αγγελίες, όπου τα θύματά τους, είτε νοίκιαζαν οικίες είτε πωλούσαν έπιπλα ή άλλα αντικείμενα. Όταν έμπαιναν στα σπίτια τους, ο ένας απασχολούσε τον ηλικιωμένο ή την ηλικιωμένη, και οι υπόλοιποι έψαχναν το σπίτι, και άρπαξαν χρήματα, χρυσαφικά και χρυσές λίρες.

Σε μια περίπτωση στου Παπάγου, οι δράστες είχαν αρπάξει 3 χρυσά ρολόγια ROLEX και κοσμήματα, συνολικής αξίας 150.000 ευρώ.

Το κύκλωμα δρούσε τον τελευταίο χρόνο, ταυτοποιήθηκαν 60 περιπτώσεις κλοπών στην Αττική, και η λεία τους ξεπερνάει το ένα εκατομμύριο ευρώ.

Αυτή την ώρα σε εξέλιξη βρίσκονται έρευνες στα σπίτια των συλληφθέντων για τον εντοπισμό κλοπιμαίων.

Ρεπορτάζ: Κάτια Νιάκαρη, Γιώργος Γεραφέντης

πηγή:ertnews.gr

%d