Δίκη του ηθοποιού Πέτρου Φιλιππίδη, στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας, Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2023. Ο Πέτρος Φιλιππίδης κατηγορείται για βιασμό κατ’ εξακολούθηση που έλαβε χώρα το 2008 και για δυο απόπειρες βιασμού, τα έτη 2010 και 2014. (ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)

Ξεκίνησε στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο η απολογία του ηθοποιού και θιασάρχη Πέτρου Φιλιππίδη για τις βαρύτατες κατηγορίες περί σεξουαλικής βίας σε βάρος τριών συναδέλφων του.

Μου είναι παρά πολύ δύσκολο. Δεν περίμενα ποτέ ότι θα βρεθώ σε αυτή τη θέση στα 60 μου, άδικα” τόνισε στην αρχή της απολογίας του και πρόσθεσε: “Με λένε Πέτρο Φιλιππίδη, ότι έχει μείνει από αυτό. Γεννήθηκα το 1962. Αν η ζωή μου σε κάποιους φαίνεται αστεία δεν με πειράζει καθόλου. Η ζωή μου είχε και πολλά αστεία“.

Θα μιλήσω από την καρδιά μου. Αυτό που μου επιβάλλει η θέση μου και ο χαρακτήρας μου. Ποτέ δεν το περίμενα ότι θα βρεθώ σε μια τέτοια θέση. Η ζωή μου καταστράφηκε. Ο ίδιος καταστράφηκα. Η καταστροφή έφτασε σε τέτοιο σημείο που καταστράφηκαν και οι γύρω μου. Όσο σκεφτόμουν τη ζωή μου, γύρω μου ήταν πάντα γυναίκες, μεγάλωσα πάντα με γυναίκες…“.

Remaining Time-0:00

Fullscreen

Mute

Για 17 χρόνια δούλευα παρά πολύ σκληρά για να είμαι σε αυτό το θέατρο. Ο επιχειρηματίες θα μπορούσε, αν δεν με ήθελε, να μην με είχε στο θέατρο. Δούλευα παρά πολύ σκληρά. Έφερνα κόσμο στο θέατρο. Έκανα εμπορικές και καλλιτεχνικές επιτυχίες. Δεν είμαι αυτό που ήμουν. Δεν είμαι πια ηθοποιός” τόνισε ο κ. Φιλιππίδης.

Ο θαυμασμός ανδρών και γυναικών ήταν τεράστια. Άγγιζαν μέχρι και τον ερωτισμό. Είμαι τόσο χορτάτος από αγάπη, θαυμασμό, έρωτα. Είμαι χορτάτος. Δεν έχω καμία ανάγκη να κάνω τέτοια πράγματα. Δεν ξέρω πόσες φορές πρέπει να το πω: Δεν είχα κανέναν λόγο, κανένα κίνητρο και κατηγορούμαι“.

Έχω δουλέψει με 800 ανθρώπους. Οι μισές ήταν γυναίκες και δεν είχε ακουστεί τίποτα. Τι να πουν; Ότι ήμουν τελειομανής; Οξύθυμος; Δεν είμαι περισσότερο από οποιονδήποτε άλλο θέλει να κάνει σωστά τη δουλειά του. Δεν έχω παίξει ξύλο παρότι έτσι εμφανίζεται. Και για το παρκάρισμα έχω τσακωθεί. Αλλά όχι έτσι όπως εννοούν ή νομίζουν κάποιοι” σημείωσε ο ηθοποιός.

Ρεπορτάζ: Ρεγγίνα Σαβούρδου

πηγή:ertnews.gr

Discover more from

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading