Ο Αμερικανός οδηγός ράλι Κεν Μπλοκ, σταρ του YouTube και πιο γνωστός για τις θεαματικές επιδείξεις του στο τιμόνι των αγωνιστικών αυτοκινήτων, σκοτώθηκε οδηγώντας ένα snowmobile στη Γιούτα, όπως ανακοίνωσε η αθλητική του ομάδα.

«Με βαθύτατη λύπη μας μπορούμε να επιβεβαιώσουμε ότι ο Κεν Μπλοκ πέθανε σε ατύχημα με snowmobile», ανέφερε στην ιστοσελίδα του το αγωνιστικό τμήμα Hoonigan.

«Ο Κεν Μπλοκ οδηγούσε ένα snowmobile σε έναν απότομο λόφο όταν το όχημα ανατράπηκε και προσγειώθηκε πάνω του. Διαπιστώθηκε επί τόπου ο θάνατός του», ανέφερε το γραφείο του τοπικού αρχηγού αστυνομίας στο Facebook.

Συνιδρυτής της μάρκας υποδημάτων DC Shoes το 1994, ο Μπλοκ, 55 ετών, ξεκίνησε την καριέρα του ως οδηγός ράλι αφού η εταιρεία του πουλήθηκε 10 χρόνια αργότερα, χωρίς να ήταν ποτέ πραγματικά μέρος της ελίτ του αθλήματος.

Πήρε μέρος σε αγώνες του WRC, συμμετέχοντας σε οκτώ διαφορετικές σεζόν.

Ήταν περισσότερο γνωστός για τη δημοσίευση μιας σειράς βίντεο στο YouTube που τον παρουσιάζουν να οδηγεί αυτοκίνητα ράλι, να κάνει ακροβατικά σε επικίνδυνες πίστες και πίστες με εμπόδια.

Σύμφωνα με το αμερικανικό αθλητικό κανάλι ESPN, τα βίντεό του έχουν προβληθεί πάνω από ένα δισεκατομμύριο φορές και το κανάλι του στο Hoonigan στο YouTube έχει γίνει το πιο δημοφιλές στην ιστορία του μηχανοκίνητου αθλητισμού. 

Α. Βαζογιάννης

πηγή:ΑΠΕ-ΜΠΕ