Επίσκεψη ΥΠΕΞ Ν.Δένδια στο Άγιο Όρος - επίσκεψη στη Διοίκηση του Αγίου Όρους Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου 2022 (ΓΡ ΤΥΠΟΥ ΥΠ. ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ/EUROKINISSI)

Περιπέτεια στην πτήση του υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Δένδια ο οποίος επισκέπτεται σήμερα Τετάρτη (28/12) το Άγιο Όρος.

Λόγω πυκνής ομίχλης το ελικόπτερο που τον μετέφερε δεν κατάφερε να προσγειωθεί στο ελικοδρόμιο των Καρυών, ούτε σε εκείνο της Ιεράς Μονής Βατοπεδίου και τελικά κατέβηκε στην τρίτη επιλογή του πιλότου δηλαδή στην Ιερά Μονή Μεγίστης Λαύρας.

Ν. Δένδιας από Άγιο Όρος: Η κιβωτός αυτή της Ορθοδοξίας είναι άξια κάθε στήριξης και κάθε βοήθειας

«Είναι ιδιαίτερη χαρά και τιμή για εμένα, ως πολιτικός προϊστάμενος, να βρίσκομαι σήμερα στο Άγιο Όρος» δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας μετά την επίσκεψή του στον Ιερό Ναό Πρωτάτου.

Remaining Time-0:00

Fullscreen

Mute

Όπως ανέφερε ο υπουργός Εξωτερικών, καταρχάς, είχε την ευκαιρία να διατυπώσει προς την Ιερά Κοινότητα την αντίληψη της κυβέρνησης Μητσοτάκη ότι η κιβωτός αυτή της Ορθοδοξίας είναι άξια κάθε στήριξης και κάθε βοήθειας.

Περαιτέρω, ο Ν. Δένδιας τόνισε πως είχε και τη δυνατότητα, ως προσκυνητής, να βρεθεί μπροστά στα μνημεία της Ορθοδοξίας, να έρθει σε επαφή με τους μοναχούς που υπηρετούν αυτή την υπερχιλιόχρονη παράδοση και να αισθανθεί και αυτός ένα μικρό τμήμα αυτής της μακρότατης αλυσίδας.

Το πρόγραμμα του Νίκο Δένδια

Σημειώνεται πως η διήμερη επίσκεψη του Ν. Δένδια στο Άγιο Όρος ξεκίνησε σήμερα, Τέτάρτη 28/12, με την υποδοχή από την Ιερά Κοινότητα του Αγίου Όρους στον Ιερό Ναό Πρωτάτου, όπου τελέστηκε Δοξολογία.

Στη συνέχεια, έλαβε χώρα δεξίωση και έκτακτη συνεδρία της Ιεράς Κοινότητας, παρουσία του υπουργού Εξωτερικών. Ακολούθησε επίσκεψη του υπουργού Εξωτερικών στο κτίριο της Διοίκησης του Αγίου Όρους, καθώς και επίσκεψή του στις Ιερές Μονές Παντοκράτορος και Ξενοφώντος.

Αύριο, Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου, ο υπουργός Εξωτερικών θα επισκεφθεί τις Ιερές Μονές Διονυσίου και Δοχειαρίου.

Όπως επισημαίνεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών, πρόκειται για την πρώτη επίσκεψη υπουργού Εξωτερικών της Ελλάδας στο Άγιο Όρος από το 2011. Σημειώνεται πως η ελληνική κυβέρνηση εκπροσωπείται στην Αθωνική Πολιτεία από τον διοικητή του Αγίου Όρους, η εποπτεία του οποίου ανήκει στον υπουργό Εξωτερικών.

πηγή:ertnews.gr

%d