Με απόφαση του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκου Μητσοτάκηαναστέλλεται η ιδιότητα του μέλους της Νέας Δημοκρατίας της Ευρωβουλευτή  Μαρίας Σπυράκη, μέχρι να ολοκληρωθεί η διερεύνηση υπόθεσης για την οποία ελέγχεται.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας όσο διαρκεί η ανωτέρω απόφαση της αναστολής, η Μαρία Σπυράκη δεν θα είναι υποψήφια βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας στην Α’ Θεσσαλονίκης στις επόμενες εθνικές εκλογές.

Υπενθυμίζεται ότι χθες η ευρωπαϊκή εισαγγελία είχε ζητήσει άρση της ασυλίας της Μαρίας Σπυράκη, για την «υποψία απάτης επιζήμιας για τον προϋπολογισμό της ΕΕ» σε σχέση με τις βουλευτικές αποζημιώσεις και τις αμοιβές των βοηθών.

Χθες από τις Βρυξέλλες ο πρωθυπουργός μετά το πέρας της συνόδου κορυφής των 27, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου, είχε χαρακτηρίσει σοβαρή την υπόθεση της ευρωβουλευτού της ΝΔ, και πως θα την μελετούσε με την επιστροφή του στην Αθήνα προκειμένου να λάβει αποφάσεις.

Η ίδια είχε πει ότι αποδεχόταν ευχαρίστως το αίτημα άρσης της ασυλίας της και ζήτησε την αναστολή της κομματικής της ιδιότητας, όπως ανέφερε νωρίτερα στην ΕΡΤ, προκειμένου -όπως τόνισε- να μην υπάρχουν σκιές. Διαβεβαίωσε ότι δεν υπάρχει κανενός είδους εμπλοκή της σε υπόθεση διαφθοράς. «Η διαδικασία πρέπει να προχωρήσει πάρα πολύ γρήγορα, ώστε να αποδειχθεί ότι δεν έχει καμία σχέση με τα χρήματα που ελάμβανε ο συνεργάτης μου και τα οποία προφανώς πάνε στο λογαριασμό του», είπε η ευρωβουλευτής, τονίζοντας ότι δεν έχει καμία συναλλαγή μαζί του.

Ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή του επισημαίνει πως «για άλλη μια φορά οι βελγικές αρχές δείχνουν τι σημαίνει διερεύνηση υποθέσεων διαφθοράς και απάτης, σε αντίθεση με το αίσθημα αδικίας και τη διαρκή συγκάλυψη στην Ελλάδα του κ. Μητσοτάκη». Καταλήγει αναφέροντας πως «οι άριστοι αποδεικνύονται συνεπείς μόνο στη διαφθορά και το διασυρμό της χώρας εντός και εκτός συνόρων».

πηγή:ertnews.gr

%d