Τέσσερις άνθρωποι δίνουν μάχη για τη ζωή τους οι οποίοι μεταφέρθηκαν εσπευσμένα στο νοσοκομείο το βράδυ της Πέμπτης (15/12) μετά από αναταραχή σε συναυλία του Asake, στο νότιο Λονδίνο.Χιλιάδες φαν στην Ακαδημία O2 στο Μπρίξτον ήταν στριμωγμένοι έξω από το χώρο σε πολικές θερμοκρασίες, αναγκάζοντας μερικούς να προσπαθήσουν να μπουν με το ζόρι μέσα για τη συναυλία του Νιγηριανού τραγουδιστή.

Η συναυλία τελικά ακυρώθηκε εν μέρει, με τους θαυμαστές του Νιγηριανού τραγουδιστή να λένε: «Ο λόγος που πρέπει να σταματήσουμε το σόου είναι επειδή παραβίασαν την είσοδο». 

Η Μητροπολιτική Αστυνομία ανέφερε ότι οκτώ άνθρωποι μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο με τέσσερις να είναι σε κρίσιμη κατάσταση και ο τραυματισμός τους προκλήθηκε από σύνθλιψη.

Ο κόσμος, όπως αναφέρουν δημοσιογραφικές πηγές, παρέμεινε έξω αρκετές ώρες σε χαμηλές θερμοκρασίες, με αποτέλεσμα κάποιοι να προσπαθήσουν να μπουν με το ζόρι στον χώρο και η συναυλία να ακυρωθεί.

«3.000 άτομα έχουν σπάσει τις πόρτες έξω και λόγω ασφάλειας η αστυνομία μας ζήτησε να ακυρώσουμε την συναυλία».

Το μήνυμα έγινε αντιληπτό με αποδοκιμασίες προτού συνεχίσει: «Αυτό δεν έχει να κάνει με εμάς… Υπάρχουν άνθρωποι που έχουν παραβιάσει την πόρτα.

Η Μητροπολιτική Αστυνομία είπε ότι αστυνομικοί, η Υπηρεσία Ασθενοφόρων του Λονδίνου και η Πυροσβεστική Υπηρεσία του Λονδίνου κλήθηκαν στο σημείο γύρω στις 21:30 την Πέμπτη.

Μια γυναίκα έγραψε στο Twitter: «Με είχαν στριμώξει, οι άνθρωποι μπήκαν μέσα μετά από ώρες που στέκονταν έξω και έκλεισαν τις πόρτες. Δεν μπορούσα να αναπνεύσω».

Ανταπόκριση – Λονδίνο: Νατάσα Καντζάβελου

πηγή:ertnews.gr

%d