Στην τελευταία του κατοικία συνόδευσαν σήμερα συγγενείς και φίλοι τον 16χρονο Ρομά, Κώστα Φραγκούλη, ο οποίος κατέληξε, μετά  από πυροβολισμό που δέχτηκε από αστυνομικό της ομάδας ΔΙΑΣ, κατά τη διάρκεια καταδίωξης στα Διαβατά Θεσσαλονίκης. Απαρηγόρητοι είναι οι δικοί του άνθρωποι, που έχουν στο πλευρό τους Ρομά από όλη την Ελλάδα.

Η πομπή ξεκίνησε από το σπίτι του 16χρονου στον οικισμό «Αγία Σοφία» σε κλίμα οδύνης με πλήθος κόσμου να ακολουθεί για να αποχαιρετήσει τον νεαρό, που ήταν πατέρας ενός βρέφους 1μιση ετών. 

Ρομά από όλη την Ελλάδα «πλημμύρισαν» τον δρόμο γύρω από την νεκροφόρα, και αμέτρητα στεφάνια εστάλησαν στην εξόδιο ακολουθία, στη μνήμη του. Το πλήθος του κόσμου ήταν τέτοιο ώστε η εξόδιος Ακολουθία καθυστέρησε λίγη ώρα να ξεκινήσει.

Στον οικισμό “Αγία Σοφία” νωρίτερα στο σπίτι του 16χρονου Κώστα Φραγκούλη ήχησαν ως αποχαιρετισμός τα τραγούδια που αγαπούσε ο ίδιοςΑπαρηγόρητη είναι η σύζυγος του αλλά και οι γονείς και οι φίλοι του που τον συνόδευσαν στην τελευταία του κατοικία.

Εν αναμονή της απόφασης του συμβουλίου Πλημμελειοδικών για την προφυλάκιση η μη του αστυνομικού που πυροβόλησε τον 16χρονο Κώστα Φραγκούλη, η οποία θα εκδοθεί το αργότερο μέχρι την ερχόμενη Δευτέρα, όταν θα εκπνεύσει και η προθεσμία των πέντε ημερών που προβλέπει ο Κώδικας Ποινικής Δικονομίας.

Η προθεσμία ξεκίνησε χθες και το συμβούλιο θα κληθεί να λύσει τη διαφωνία εισαγγελέα και ανακριτή που προέκυψε στη συγκεκριμένη υπόθεση.

Υπενθυμίζεται πως ο 16χρονος Ρομά κατέληξε το πρωί της Τρίτης (13/12), έπειτα από εννέα ημέρες νοσηλείας στο “Ιπποκράτειο” νοσοκομείο, μετά τον σοβαρό τραυματισμό του από τον πυροβολισμό που δέχθηκε στο κεφάλι από αστυνομικό.

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΦΡΟΣΩ ΒΑΡΒΑΡΑ
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΛΙΑ ΧΡΙΣΤΑΡΑ – ΠΑΥΛΟΣ ΣΑΡΟΓΛΟΥ- ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΝΤΟΥΡΗΣ

πηγή:ertnews.gr