Σε φυλάκιση καταδικάστηκε ο Δήμαρχος Κωνσταντινούπολης Εκρέμ Ιμάμογλου. Από το γραφείο του ανακοινώθηκε ότι του επιβλήθηκε ποινή 2 ετών, 7 μηνών και 15 ημερών και στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων.

Η δίκη του Ιμάμογλου αφορούσε δηλώσεις που έκανε το 2019, στις οποίες χαρακτήρισε «ηλίθιους» εκείνους που ακύρωσαν το αποτέλεσμα των δημοτικών εκλογών στην Κωνσταντινούπολη, τις οποίες είχε κερδίσει ο ίδιος.

Η απόφαση μπορεί να οδηγήσει σε απομάκρυνσή του από το αξίωμα του δημάρχου. Αυτό μπορεί να συμβεί επειδή η ποινή περιλαμβάνει και στέρηση των πολιτικών του δικαιωμάτων παρά το ότι μπορεί να εφεσιβάλλει την απόφαση, Επίσης ο υπεύθυνος υπουργός Σοϊλού ο οποίος μπορεί να τον καθαιρέσει πριν ολοκληρωθεί η διαδικασία της έφεσης.

Βέβαια κάτι τέτοιο θα σπρώξει κόσμο στην αντιπολίτευση όπως έγινε και με τις δεύτερες δημοτικές εκλογές που ο Ιμάμογλου βγήκε με μεγάλη διαφορά. Επίσης αυτό μπορεί να τον οδηγήσει να προταθεί ως υποψήφιος αλλά αυτό πρέπει να το αποφασίσουν τα μέλη της συμμαχίας της Αντιπολίτευσης.

Ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου που βρισκόταν στο Βερολίνο για επίσκεψη, μόλις έμαθε την απόφαση του δικαστηρίου αποφάσισε να επιστρέψει με ειδική πτήση στην Κωνσταντινούπολη κι έστειλε μήνυμα ότι η εντολή για την τιμωρία του Ιμάμογλου προήλθε απευθείας από το “Παλάτι” .

Ο Ιμάμογλου, ο οποίος βρίσκεται στο γραφείο του στη Δημαρχία είπε ότι «ο αγώνας αρχίζει τώρα».

Ανταπόκριση: Αριάνα Φερεντίνου

πηγή:ertnews.gr