Οι γερμανικές αρχές συνέλαβαν 25 άτομα σε μεγάλη επιχείρηση των διωκτικών αρχών εναντίον οργάνωσης των λεγόμενων «Πολιτών του Ράιχ» που σχεδίαζε πραξικόπημα στη Γερμανία.

Ανταπόκριση Βερολίνο: Γιώργος Παππάς

Οι αρχές κινητοποίησαν 3000 άνδρες για τις έρευνες σε ολόκληρη τη Γερμανία, από το πρωί ήλεγξαν 137 στόχους από το Βερολίνο μέχρι τη Βαυαρία και τη Βάδη Βυρτεμβέργη, προχώρησαν σε 25 συλλήψεις.

Μεταξύ των συλληφθέντων ένας πρίγκηπας, ο λεγόμενος Χάινριχ ο 8ος, μία πρώην βουλευτής του ακροδεξιού AfD και μία δικαστής στο Βερολίνο.

Πρόκειται για ένα συνονθύλευμα των λεγόμενων «Πολιτών του Ράιχ», ακροδεξιών, συνομωσιολόγων, αντιεμβολιαστών.

Η εξάρθρωση της οργάνωσης άρχισε από τον περασμένο Απρίλιο.

Τέσσερις Γερμανοί που φέρεται να αποτελούσαν τον πυρήνα της ομάδας βρίσκονται υπό κράτηση για περισσότερο από έξι μήνες. Συνελήφθησαν στα μέσα Απριλίου όταν ένας από αυτούς συναντήθηκε με τον μυστικό πράκτορα για να αγοράσουν όπλα. Σε έρευνες που έγιναν τους περασμένους μήνες σε όλη τη χώρα κατασχέθηκαν πλήθος πυροβόλων όπλων και πυρομαχικών, μετρητά, ράβδοι χρυσού, ασημένια νομίσματα και συνάλλαγμα.

Ποιο το σχέδιο

Στην οργάνωση του πραξικοπήματος σχεδίαζαν να εμφανιστεί ένας σωσίας του Ομοσπονδιακού Προέδρου και του Καγκελαρίου, θα προηγούνταν μια διακοπή ρεύματος διάρκειας τουλάχιστον δύο εβδομάδων και θα κατέληγαν σε κατάληψη της εξουσίας.

Σχεδίαζαν επίσης να απαγάγουν τον υπουργό από ένα talk show μπροστά σε ανοιχτές κάμερες. Με ψηφοφορία στο chat της ομάδας είχαν καταλήξει στην απαγωγή του Κάρλ Λάουτερμπαχ υπουργού Υγείας, ως το πιο μισητό πολιτικό πρόσωπο για τη στάση του στην πανδημία.

Επίσης θα έστελναν μία ομάδα πέντε αντιπροσώπων στον ρωσικό θύλακα του Καλίνινγκραντ, με την ελπίδα ότι έτσι θα μιλούσαν με τον Ρώσο Πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν.

Πολιτικός στόχος ήταν η επιστροφή στο αυτοκρατορικό σύνταγμα του 1871 – αλλά χωρίς βασιλιά ή Κάιζερ και με δικαίωμα ψήφου στις γυναίκες που δεν προβλέπονταν τότε, «ως απαραίτητη προσαρμογή στη σύγχρονη εποχή».

πηγή:ertnews.gr